V Břeclavi začal tisk volebních lístků pro volbu prezidenta

16.12.2017 6:39

Břeclavská tiskárna Moraviapress začala včera večer tisknout volební lístky pro první kolo prezidentské volby, která se uskuteční 12. a 13. ledna příštího roku. ČTK to řekl jednatel firmy Jiří Myšík. Původně se plánovalo, že tisk začne v neděli, ale firma dostala povolení dřív.

V Břeclavi začal tisk volebních lístků pro volbu prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Včera byla také zveřejněna čísla jednotlivých kandidátů, která budou uvedena v záhlaví hlasovacích lístků. Jedničku má Mirek Topolánek, devítku Jiří Drahoš, současný prezident Miloš Zeman má sedmičku.

Tiskárna má na starosti nejen tisk lístků, ale také jejich balení a následnou distribuci na úřady pověřených obcí. „Lístky musíme rozvézt na zhruba 5000 míst do 28. prosince,“ řekl Myšík. Voliči mají lístky dostat nejpozději do 9. ledna.

Tisk lístků pro druhé kolo musí tiskárna zvládnout ve velice krátkém čase ve chvíli, kdy budou známé výsledky prvního kola. Druhé kolo se uskuteční 26. a 27. ledna.

Moraviapress je tradičním dodavatelem volebních lístků. Naposledy tiskla pro volby do Poslanecké sněmovny, které se konaly letos na podzim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…