V Británii dramaticky přibývá pobodaných. Obchoďák zareagoval tak, že úplně přestal nabízet nože

09.03.2019 14:20

V důsledku výrazného nárůstu případů pobodání, kdy jsou obětmi především mladí lidé, se britský obchodní řetězec rozhodl vyřadit ze své nabídky kuchyňské nože minimálně do konce dubna. V jeho obchodech se prý nože často kradou, informovala ČTK.

V Británii dramaticky přibývá pobodaných. Obchoďák zareagoval tak, že úplně přestal nabízet nože
Foto: thinkstock.com
Popisek: Kriminalita, ilustrační foto

O minulém víkendu byli v Londýně a Manchesteru zabiti nožem dva sedmnáctiletí Britové a v týdnu skupina útočníků ohrožovala noži studenty na koleji v hrabství Lancashire. Osobám mladším osmnácti let je v Británii zakázáno nože prodávat. „Kuchyňské nože se v obchodech často kradou. Proto jsme se rozhodli vyřadit toto zboží z našich obchodů,“ uvedl viceprezident britského řetězce, který je součástí koncernu Walmart Asda Nick Jones.

Za posledních pět let přibylo dětí a mladých lidí do šestnácti let ošetřených s bodnými zraněními téměř o sto procent, ukazují čísla britských zdravotníků. Minulé pondělí tragický trend řešili poslanci britského parlamentu, kteří vládu vyzvali k rychlým krokům. Ministr vnitra Sajid Javid však prohlásil, že problém nemá jednoznačné řešení, uvedla stanice BBC.

Britská premiérka Theresa Mayová podle svých vyjádření chápe obavy Britů z rostoucího počtu podobných útoků, ale nijak to podle ní nesouvisí s poklesem počtu policistů v ulicích. V souvislosti s úspornými opatřeními za posledních téměř deset let ubylo jen v Anglii a Walesu podle BBC na dvacet tisíc policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…