V Brně dnes začíná dvoudenní sjezd České lékařské komory

21.11.2015 6:10

Na dvoudenním sjezdu České lékařské komory (ČLK) se dnes a v neděli sejdou v brněnském hotelu Voroněž čtyři stovky delegátů z celé země. Zastupují přes 52.000 členů stavovské organizace. Dnes se bude volit prezident komory i celé nové představenstvo. O funkci prezidenta bude usilovat pro své už třetí funkční období Milan Kubek. Odpoledne je na programu diskuse s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem (ČSSD) a dalšími politiky i se zástupci zdravotních pojišťoven.

V Brně dnes začíná dvoudenní sjezd České lékařské komory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident České lékařské komory Milan Kubek

Sjezd chce podle Kubka vládu upozornit na to, že situace českého zdravotnictví je neutěšená, resort je podfinancovaný a odcházejí kvalifikovaní zdravotníci. Pokud vláda nezatáhne za záchrannou brzdu, poskytování zdravotní péče pro se občany zhroutí, řekl. Delegáti budou chtít od přítomných politiků slyšet, jak zhroucení péče hodlají předejít.

Diskuse k aktuální situaci ve zdravotnictví bude na sjezdu pokračovat i v neděli, tentokrát už bez hostů. Stejně jako v sobotním programu s politiky bude se i v neděli mluvit o financování zdravotnictví a ekonomice zdravotnických zařízení, regulačních opatřeních, ceně práce lékaře, pracovních podmínkách, právním postavení i vzdělávání lékařů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…