V Bruselu volilo asi 700 lidí, tedy o sto více než v prvním kole

26.01.2013 15:38

V Bruselu, kde sídlí hlavní instituce Evropské unie a kde žije několik tisíc Čechů, přišlo ke druhému kolu českých prezidentských voleb zhruba 700 Čechů. To je přibližně o stovku více než v prvním kole, řekla dnes ČTK konzulka v Belgii Hana Pešková.

V Bruselu volilo asi 700 lidí, tedy o sto více než v prvním kole
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

"Zatím ještě počítáme, ale přišlo předběžně necelých 700 lidí," uvedla Pešková. Na voličských seznamech na bruselské ambasádě bylo zapsáno přibližně 650 osob, avšak další mohli hlasovat s voličskými průkazy. Lidí s průkazy podle konzulky ve druhém kole přibylo.

V Belgii žije podle odhadů 6000 až 10.000 Čechů, v čemž jsou ale započítány i děti a lidé mladší 18 let. Ve srovnání s prvním kole více českých občanů do belgické metropole tentokrát zamířilo i z dalších větších měst, například Gentu či Antverp.

V Bruselu mohli volit rovněž Češi z Lucemburska, kde stejně jako v Bruselu sídlí řada unijních institucí. V Lucembursku se počet Čechů odhaduje zhruba na dvě tisícovky. Podle Peškové ve druhém kole Čechů, kteří do Bruselu na volby z Lucemburska přijeli, bylo více než v kole prvním.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…