V ČT byl na tapetě „slušnák Sobotka“ a jeho „Babiš ojebal“

03.02.2017 22:38

V koalici ČSSD, ANO a KDU-ČSL létají hromy a blesky. Většinou mírný předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes dokonce napsal, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš „ojebal český stát“. Takto silná slova svědčí o tom, že v koalici bude po zbytek volebního období asi „veselo“. O aktuální situaci ve vládě v pátečních Událostech, komentářích České televize hovořili šéf poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák a místopředseda ODS Petr Kupka.

V ČT byl na tapetě „slušnák Sobotka“ a jeho „Babiš ojebal“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedové stran pózují s kopiemi koaliční smlouvy

Pan premiér zkritizoval pana Babiše a použil vulgaritu, u které je první písmeno ‚O‘ a druhé písmeno je ‚J‘. „Jak věrohodný je člověk, který použil slovo, u kterého se zdá, že mu je poradil někdo jiný?“ ptal se moderátor David Borek. „Jak to vypadá, když takové slovo pouřije politik, který je znám jako ‚slušňák‘?“ ptal se dál moderátor.

Podle Sklenáka není důležité ani tak to, co to říká o Bohuslavu Sobotkovi, podstatnější je obsah toho sdělení směřujícího k Andreji Babišovi. Šéf poslaneckého klubu ČSSD ovšem jedním dechem dodává, že současná vláda úspěšně pracuje ve prospěch občanů a proto stojí za to udržet jí po celé čtyři roky. Navzdory sprostým slovům, navzdory mnohdy útočnému Andreji Babišovi.  

„Tak jak se včera vyjádřil Andrej Babiš o činnosti parlamentní komise k reorganizaci policie, to je útok na samotné základy demokracie,“ řekl Sklenák. nevidí však důvod kvůli tomu končit koaliční spolupráci s Andrejem Babišem.

Kupka k tématu doplnil, že zatím v koalici létají ostrá slova, ale otázkou je, zda se to posune někam dál, nebo zda vláda i navzdory těmto slovním bitkám dojede do konce. Vyjádření Romana Sklenáka ukazují, že koalice neskončí. Proto je podle Kupky mnohem podstatnější, že znovu a znovu vyplouvá na povrch obří střet zájmů Andreje Babiše, který si koupil korunové dluhopisy, mezi lety 2012 až 2014 za ně zaplatil miliardu a půl a neodvedl za ně daň, jelikož mu to umožňoval zákon.

Babiš prý navíc ukázal, jak důležité pro něj jsou státní dotace. Mohl se Agrofertu úplně vzdát, ale neudělal to. místo toho svůj holding převedl do svěřenských fondů a umožnil tak další čerpání státních dotací.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…