V Calais máte útrum, vzkazují migrantům úřady. V pondělí prý přijedou do tábora bagry

23.10.2016 18:37

V Calais má být příští týden s konečnou platností zcela zrušen uprchlický tábor zvaný Džungle. Charitativní organizace a někteří britští poslanci mají strach, co bude s nezletilými dětmi, které bez rodičů v táboře žijí. Francouzské úřady ujišťují, že o děti bude postaráno a budou přijata taková opatření, aby v Calais žádná nová Džungle již nevznikla.

V Calais máte útrum, vzkazují migrantům úřady. V pondělí prý přijedou do tábora bagry
Foto: Vít Hassan
Popisek: Noční zásah těžkooděnců v uprchlickém táboře v Calais

O víkendu jsou v uprchlickém táboře Džungle u Calais rozdávány letáky, v nichž je jim oznamováno, že mají odejít, protože v pondělí začne demolice tábora. Tato demolice má být definitivní a konečná. Obyvatelé tábora budou usazeni do desítek autobusů a rozvezeni na různá místa ve Francii. Charitativní organizace a někteří britští poslanci se obávají především o osud osamocených nezletilých dětí žijících v táboře. Informuje o tom server britského deníku The Guardian.

Jak to vypadá v Calais viděly PL.cz přímo:

Článek naleznete zde.

Francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve ujišťuje, že o všechny migranty bude postaráno. Současně s tím Británie otevřela hranice nezletilým dětem z Džungle a část z nich přijímá na svém území. Některé britské deníky však upozorňují na to, že nezletilé děti přicházející na ostrov nepřipomínají ani tak děti jako spíše silné mladé muže. Někteří konzervativní poslanci dokonce požadovali, aby přijímané děti prošly prohlídkou chrupu, ale vláda tento požadavek odmítla.

Článek naleznete zde.

Mezi uprchlíky prý oznámení o demolici tábora vyvolalo paniku. „Nikdo nám nic neřekl, já nechci nikam odcházet – jen do Velké Británie,“ řekl novinářům patnáctiletý Ahmed. Podobně to vidí i jeho podobně starý kamarád. Někteří uprchlíci se chtějí přesunout do Belgie, jiní do Itálie a některé děti se chystají schovat se v Paříži. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…