V Česku v pátek přibylo 14.920 nově potvrzených případů nákazy koronavirem

13.03.2021 8:48

Česko v pátek zaznamenalo 14.920 nově potvrzených případů infekce koronavirem. Tedy o 1754 více než za pátek minulý týden a o 3700 více než pozitivně otestováno ve čtvrtek. „Opatření začínají mírně zabírat,“ řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Informují Novinky.cz.

V Česku v pátek přibylo 14.920 nově potvrzených případů nákazy koronavirem
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Chebská nemocnice

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) se nechal slyšet, že opatření začínají mírně zabírat. Ale, plošné rušení zákazů ještě není na stole. V první fázi se počítá spíše se zmírněním těch opatření, která se týkají trávení volného času, jako např. procházek nebo sportování i mimo hranice obce.

Zdravotníci v České republice dosud podali víc než milion dávek vakcín proti covidu-19. Aspoň jednu dávku očkování dostalo přes 700.000 lidí, skoro 300.000 obyvatel má po dvou potřebných dávkách očkování ukončeno.

Vakcínu dostávají přednostně senioři nad 70 let a zdravotníci, očkováni jsou i učitelé. V tempu očkování ale Česko mezi státy Evropské unie pokulhává. Od dubna by se mohla registrace k očkování otevřít i pro další věkové skupiny či klíčové profese.

I když epidemie v posledních dnech zpomaluje, nemocnice zůstávají dál přetížené – vláda proto žádné výrazné rozvolnění na konci března nechystá. Počet hospitalizovaných s koronavirem by mohl podle zdravotnických statistiků začít klesat příští týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…