V Hlinsku otevřeli biotopové koupaliště za 40 milionů. Byla to sláva. Přijel i hejtman

26.06.2020 16:04

I přes nepřízeň počasí se v pátek v Hlinsku otevřelo nové biotopové koupaliště za 40 milionů korun. To vzniklo na místě bývalé plovárny, která však byla desítky let zavřená. Kromě starosty Hlinska Miroslava Krčila a starostů z celého mikroregionu se akce zúčastnil také hejtman Martin Netolický.

V Hlinsku otevřeli biotopové koupaliště za 40 milionů. Byla to sláva. Přijel i hejtman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

Anketa

Podporujete návrh SPD, abyste mohli v referendu hlasovat o vystoupení z EU?

97%
3%
hlasovalo: 26041 lidí
„V Hlinsku se snoubí unikátní kombinace, protože město má sjezdovku, plavecký bazén, zimní stadion a nyní i koupaliště. Troufám si říci, že žádné jiné město v našem kraji toto nemá. Především jsem však rád, že se podařilo vdechnout dlouho zavřenému areálu nový život. Biotopová koupaliště se stávají stále více oblíbenými a doufám, že se jich brzy dočkáme třeba i v jiných místech regionu, protože se jedná o koupání bez jakékoliv chemické úpravy,“ řekl hejtman Netolický.

Pro starostu Miroslava Krčila je otevření především velkou úlevou.

„Počasí nás v posledních dnech velmi potrápilo, ale jsem rád, že se podařilo otevřít ještě před začátkem prázdnin. Celkové náklady kompletní přestavby bývalé veřejné plovárny činí 40 milionů korun. Jsem přesvědčený, že kromě funkčnosti je koupaliště také příjemné vizuálně a svým uspořádáním. Kolem bazénu vznikly pláže, hřiště a atrakce pro děti. Velkým lákadlem je dětský potok a herní ostrov. Maximální hloubka bazénu je skoro tři metry,“ sdělil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…