V Johannesburgu by měl začít soud s Krejčířem

25.11.2013 7:45

V Johannesburgu by měl dnes začít soud s uprchlým českým podnikatelem Radovanem Krejčířem. Jihoafrická policie ho zadržela v pátek kvůli podezření z únosu a z pokusu o vraždu. Očekávalo se, že soud dnes bude rozhodovat o možném propuštění Krejčíře na kauci. O víkendu však jeho právníci přišli s tvrzením, že policie podnikatele mučila, kvůli čemuž mu prý hrozí selhání ledvin a infarkt. Požádali proto o Krejčířovo převezení z vězení do soukromé nemocnice. Rozhodnutí o jejich žádosti soudce stanovil také na dnešek.

V Johannesburgu by měl začít soud s Krejčířem
Foto: http://ewn.co.za, tan
Popisek: ???

Policie Krejčíře zatkla v pátek v jeho sídle v Bedfordview a od té doby ho drží na utajovaném místě. Zdůvodňuje to obavami o jeho bezpečnost. Krejčířovi advokáti ale postup policie kritizují a tvrdí, že policisté podnikatele po zatčení mučili, aby z něj vynutili přiznání.

Krejčířovi nyní podle lékařů najatých podnikatelovými obhájci hrozí selhání orgánů. Potvrzují to údajné krevní testy a tělesné vyšetření. Krejčířovo tělo prý vykazuje známky "významného poškození svalů". Jeho advokáti proto v neděli večer podali naléhavou žádost o převoz klienta na soukromou kliniku. Soudce žádost posuzoval do noci, rozhodnutí ale přesunul na dnešní dopoledne.

Jihoafrické soudy Krejčířovi doposud nic neprokázaly

Krejčíř je v Jihoafrické republice od roku 2007, kdy tam přicestoval s falešným pasem ze Seychel. Jihoafrická média ho spojují s podsvětím a s řadou vražd, soudy mu ale zatím žádnou trestnou činnost neprokázaly.

V Česku byl Krejčíř nepravomocně odsouzen k 11 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik a úřady se už léta neúspěšně pokoušejí prosadit jeho vydání zpět do vlasti. Současný případ ale s českou žádostí o Krejčířovo vydání nijak nesouvisí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…