V KSČM se připravují na předčasné volby. Jinak by prý byli nezodpovědní

23.10.2012 20:07

Podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa by byli ve straně nezodpovědní, kdyby nevnímali současnou nahnutou situaci vlády a nepřipravovali se na předčasné volby. Předpokládá, že se vše rozhodne příští týden.

V KSČM se připravují na předčasné volby. Jinak by prý byli nezodpovědní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

„Byli bychom velmi nezodpovědní, kdybychom tu situaci nevnímali a nepřipravovali se na předčasné volby,“ uvedl v Interview ČT24 Vojtěch Filip v souvislosti se schvalováním daňového balíčku.

Kdyby v parlamentních volbách případně vyhrála ČSSD, komunisté by si dokázali představit koalici. Ani „tichá podpora“ by je však neurazila. „Jestli chtějí udržet bohumínská usnesení, je to čistě jejich věc. Oni budou muset shánět partnera,“ vzkázal však.

„Já si o tom myslím, že je to trochu nedostatečnost pohledu dopředu,“ míní Filip. Podle něj akorát někteří odpůrci spolupráce s KSČM vnímají současnost podle kritérií, která jsou už dávno překonána. „Místo aby mě to urazilo, tak mě to spíše přivádí k úsměvu, jak někteří politici v České republice jsou naivní,“ dodal.

Vtom se ale do něj pustila moderátorka Daniela Drtinová. Vadilo jí, že KSČM nijak nekritizuje minulé doby před rokem 1989. „Copak chcete odmítnout tu vynikající kulturní tvorbu 60. let?“ oponoval jí Filip. „Já prosím vás neomlouvám žádný exces, žádný trestný čin, který se stal v minulosti,“ vysvětloval.

Moderátorka se ale ptala i na cíle současné KSČM. „Zpět do satelitního područí Ruska nebo do izolace?“ ptala se ironicky, kam chtějí zemi dovést. „V každém případě to bylo porušení základních principů práce komunistické strany,“ ohodnotil minulé počínání KSČ Filip a rázně odmítl, že by KSČM a KSČ byla jedna a ta samá strana.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…