V Kodani je binec, nejezděte tam, varují u Zaorálka. Ale co vám neřekli: Jméno Shuaib Khan...

15.08.2017 10:15

Válka přistěhovaleckých gangů v Kodani i nadále pokračuje. Muziku tvrdí především gang „Loyal to Familia“, v jehož čele stojí „Dán jako poleno“ Shuaib Khan. Přestože došlo k jeho zatčení, násilí pokračuje dál. Před cestou do Kodaně varovalo i české ministerstvo zahraničí, které ve svém prohlášení zmiňuje konflikty mezi jednotlivými gangy.

V Kodani je binec, nejezděte tam, varují u Zaorálka. Ale co vám neřekli: Jméno Shuaib Khan...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Kodaň bývá často vykreslována jako báječné místo k životu, ale jak již před pár dny informovala redakce serveru ParlamentníListy.cz, realita je poněkud odlišná. Již mnoho měsíců se dánská metropole potýká s řáděním zejména přistěhovaleckých gangů, které mezi sebou svádějí boj o ovládnutí kodaňského podsvětí. Situace je vážná především na předměstí Nørrebro, kde tvoří značné procento muslimské obyvatelstvo.

„Shodou náhod“ je muslimem i vůdce zmiňovaného gangu „Loyal to Familia“, který přidělává tolik vrásek policii v Dánsku, ale i v sousedním Švédsku, kam gang expandoval. Násilí ovládlo i další okrajové čtvrti Kodaně a policie je čím dál tím bezradnější. Policisté provádějí domovní prohlídky, při kterých zabavila několik zbraní. Zároveň vstoupilo v platnost opatření, podle kterého může policista bez zdůvodnění zkontrolovat, jestli u sebe podezřelá osoba nemá zbraň.

Anketa

Měl by Miloš Zeman udělit prezidentskou milost Andreji Babišovi, jak tento záměr naznačuje právník Tomáš Němeček?

75%
25%
hlasovalo: 6405 lidí

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Ale přesto se zatím s násilím vypořádat nepodařilo. Včera došlo ve zmiňovaném Nørrebro k další střelbě, jejímž terčem se stal devětatřicetiletý muž. Policie zatím pracuje s verzí, že šlo o náhodného kolemjdoucího, který nemá s kriminální činností gangů nic společného. Muž byl zasažen z jedoucího skútru, jenž byl později téměř vyhořelý nalezen kousek od místa činu. Oběť útoku byla převezena do nemocnice a podle všeho její život není ohrožen.

Ke střelbě v problematické čtvrti Kodaně došlo jen dva dny poté, co byl zatčen vůdce zmiňovaného gangu Shuaib Khan. Třicetiletý muž byl dle dánského deníku Politiken obviněn z vyhrožování policistovi. Ve vazbě předběžného zadržení by si měl pobýt sedmnáct dní, v průběhu kterých se rozhodne o dalším postupu. Khan měl vyhrožovat policistovi asi před čtrnácti dny, kdy probíhalo vyšetřování jeho kumpánů.

Khan měl své kumpány nabádat, aby si dobře zapamatovali obličej vyšetřujícího policisty, a přímo jemu říkal, aby si „hlídal záda“. Ostatní členy gangu také vyzýval, aby si zasahujícího policistu vyfotografovali. Když byl Khan dotázán na to, jestli je šéfem gangu Loyal to Familia, tak odpověděl klasickým „bez komentáře“. Jak dodává server Local, dánská vláda uvažuje o nasazení armády. Zhoršující se bezpečnostní situce v Kodani si povšimlo i české ministerstvo zahraničí a vyzvalo turisty, aby se některým čtvrtím v Kodani raději vyhýbali.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…