V Lužické nemocnici zasahovala policie. Ředitelem je člen ČSSD

10.01.2014 20:50

V Lužické nemocnici v Rumburku dnes zasahovala policie. Potvrdila to krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. To, zda akce nějak souvisí s ředitelem nemocnice a místostarostou Rumburku Darkem Švábem (ČSSD), který je od prosince ve vazbě, nesdělila.

V Lužické nemocnici zasahovala policie. Ředitelem je člen ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prostor ohraničený policejní páskou

"Pouze mohu říci, že je to ve vyšetřování služby kriminální policie a územního odboru Děčín. V tuto chvíli probíhají procesní úkony a vzhledem k fázi vyšetřování nemůžeme sdělit bližší informace," řekla Hyšplerová.

Na policejní zásah upozornil server iDnes.cz, podle něj asi deset kriminalistů kromě hlavní budovy prohledalo i polikliniku. Nemocnice je v majetku města, jeho vedení však o razii nic neví. "Podle informací náměstka Petra Urbana, který nyní nemocnici řídí, si policie přijela pro nějaké dokumenty. My si je nyní kopírujeme, abychom mohli dál nějak fungovat," řekl serveru starosta Rumburku Jaroslav Trégr (nez.).

Policie zadržela Švába 17. prosince, byl obviněn z útisku, podněcování k trestnému činu a z vydírání. Hrozí mu dva až osm let vězení. Od 19. prosince je ve vazbě. Rumburští zastupitelé budou v pondělí rozhodovat o jeho odvolání z vedení města, ve stejný den by se také mělo jednat o pozastavení jeho členství v ČSSD. Šváb podal proti svému uvěznění stížnost, krajský soud o ní ale ještě nerozhodl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…