V Maďarsku zveřejnili mapu Evropy s muslimskými no-go zónami. Šéf lidskoprávní organizace šel do kolen

11.09.2016 20:00

Na mapku týkající se no-go zón upozornil server Britské listy. Jak uvedl evropský ředitel pro média lidskoprávní organizace Human Rights Watch Andrew Stroehlein, maďarská vláda voličům před referendem o uprchlických kvótách lže.

V Maďarsku zveřejnili mapu Evropy s muslimskými no-go zónami. Šéf lidskoprávní organizace šel do kolen
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Vládní maďarská brožura pro protiuprchlické referendum totiž obsahuje podle Stroehleinových slov i idiotskou mapku o existenci právě údajných no-go zón v západní Evropě. „Nic takového neexistuje,“ uvedl Stroehlein.

Původní text ZDE.

Říjnovému referendu o uprchlických kvótách předchází v Maďarsku kampaň, která chce připravit půdu pro hlasování. Jak ukazují výsledky srpnového průzkumu, přináší své ovoce. Poté, co vláda Viktora Orbána voličům například sdělovala, že za teroristickými útoky v Paříži stojí přistěhovalci a za dobu migrační krize se významně zvýšil počet sexuálních útoků vůči evropským ženám, se proti kvótám podle maďarských politologů postaví až 90 procent voličů. Kampaň se stala terčem ostré kritiky domácí levicové opozice, ale i většiny představitelů členských států Evropské unie. 

Jak vyplývá z výsledků průzkumu realizovaného zpravodajským serverem Index, říjnového referenda se hodlá zúčastnit 54 % voličů pěti hlavních stran v zemi a 33,6 % z nich avizovalo, že se postaví proti uprchlickým kvótám. Naopak pouze 4,8 % respondentů má předem jasno, že kvóty navrhované Evropskou komisí podpoří. Tento průzkum může Orbána těšit, oproti tomu z výsledků průzkumu uskutečněného Medián Public Opinion & MarketResearch Institute by si měl naopak dělat vrásky. Podle internetového serveru Daily News Hungary jsou voliči přesvědčeni, že vládní strana Fidesz je více zkorumpovaná než opoziční socialisté z MSZP. Konkrétně dvě třetiny respondentů uvedly, že Orbánova vláda je charakterizována „finanční zpronevěrou“. Dokonce i 56 % z příznivců Fidesz uvedlo, že vláda sleduje korupce „selektivně“.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…