V Olomouci protestovaly charity. Chtějí dvakrát více peněz

16.12.2011 17:44

Pracovníci v charitách demonstrovali v Olomouci kvůli požadavku, aby jim hejtmanství poskytlo na sociální služby více peněz. Navrhnuto je totiž 2,5 milionu korun, charity ale požadují 5,4 milionu.

V Olomouci protestovaly charity. Chtějí dvakrát více peněz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Přibližně sto pracovníků a klientů charitativních organizací dnes protestovalo v Olomouci. Hejtmanství jim totiž plánuje rozdělit 2,5 milionu korun, ale charity požadují 5,4 milionu. Nakonec protestující odešli ze zasedání krajského zastupitelstva s nepořízenou, zastupitelé pouze schválili, že o problému se bude jednat s arcibiskupstvím.

"Dnešní rozhodnutí zastupitelstva pro nás nic neřeší. Zastupitelé problém odpinkli, chtěli nás potrestat za to, že jsme si dovolili protestovat. Pokud peníze mít nebudeme, budeme muset služby postupně zavírat a předávat je kraji," uvedl Václav Keprt, ředitel Arcidiecézní charity Olomouc.

Potřebují peníze pro 4000 lidí

Dvakrát vyšší částku potřebují charity na  pokrytí nejohroženějších 27 služeb, mezi které patří třeba pečovatelské služby nebo osobní asistence. Služby se týkají celkem 4000 klientů.

"Myslím, že nejlepším řešením opravdu bude jednání u kulatého stolu," navrhl hejtman Martin Tesařík z ČSSD. Charity ale částku 2,5 milionu odmítají jako nedostačující a ponižující.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …