V Praze na Vítkově se uskuteční husitská bitva

11.07.2015 6:09

Na pražském vrchu Vítkově se dnes uskuteční historická slavnost s názvem Hrrr na ně! - Husité na Vítkově. Lidé uvidí rekonstrukci slavné bitvy českých dějin. Střet křižáků s husity, které vede Jan Žižka, sledují každý rok stovky lidí. Tentokrát si připomenou i 600. výročí upálení mistra Jana Husa.

V Praze na Vítkově se uskuteční husitská bitva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Památník na pražském Vítkově

Bitvy se zúčastní na sto válečníků v dobových kostýmech. Kromě toho na návštěvníky čekají rytířská klání, kejklířská vystoupení, šermířské souboje, dobová módní přehlídka nebo potulní hudebníci, kteří předvedou historické písně na autentické hudební nástroje.

Pro děti budou připraveny různé dobové hry a soutěže, loutkové divadlo, střílení z luku a kuše nebo hod na cíl. Pozornost si zaslouží stánky s řemesly. Své umění předvedou hrnčíři, řezbáři, kováři, brusiči nožů nebo svíčkaři. K ochutnání bude kvasnicové pivo, frgále, trdelníky nebo medovina. Zájemci si budou moci prohlédnout Památník na Vítkově.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…