V Praze se demonstrovalo za legalizaci marihuany

05.05.2012 15:08

Protestní setkání za legalizaci marihuany odstartovalo v Praze sobotu krátce po půl druhé odpoledne. Průvod převážně mladých účastníků akce Million Marihuana March se za doprovodu hudby vydal směrem na Václavské náměstí, Vinohrady a na Žižkov do parku Parukářka, kde se konal happening.

V Praze se demonstrovalo za legalizaci marihuany
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Do Prahy přijely tisíce protestujících za odstoupení vlády

Na Václavském náměstí se začali první účastníci akce scházet již dlouho před začátkem pochodu. Někteří přišli vyzbrojeni transparenty s hesly na podporu konzumace marihuany, jiní měli za uchem zasunuté ubalené marihuanové cigarety, část většinou pestře oblečených lidí se posilňovala nakoupeným pivem a vínem. Na protest dohlížely desítky policistů a strážníků. Součástí pochodu centrem Prahy bylo poprvé živé vystoupení kapely na jednom z doprovodných vozů.

Marihuanu vyzkoušela polovina mladých

Vrcholem akce byl happening v žižkovském parku Parukářka. Ten nabídnul dvě hudební podia, diskuzi s politiky, konopný trh, přednášky, infostánky, dětský koutek, žonglérské dílny, čajovnu a občerstvení včetně konopného piva i zmrzliny.

Čeští zastánci legalizace konopí se na akci organizované občanským sdružením Legalizace.cz počátkem května setkávají pravidelně, letošní protest je již patnáctý v řadě. Jeho účastníci chtějí podpořit pěstování konopí pro léčebné a "rekreační" účely. Marihuana je podle všeho nejrozšířenější ilegální drogou v ČR, podle průzkumů ji vyzkoušela více než polovina lidí ve věku 15 až 34 let.

"Je nepřípustné, aby politici i odborníci trvali na tom, že dovážená či v licencovaných pěstírnách produkovaná marihuana bude legální léčivo, ale pacientem či seniorem na zahrádce vypěstovaná kytka konopí bude i nadále nelegální a nebezpečná droga, za jejíž pěstování bude hrozit trestní postih," uvedl k legalizaci léčebného konopí Robert Veverka, předseda sdružení Legalizace.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…