V Praze se sejde generalita armády. Pohovoří Černochová

22.02.2022 6:30

Na ministerstvu obrany se dnes uskuteční každoroční velitelské shromáždění náčelníka generálního štábu. Zabývat se bude vyhodnocením loňského roku z pohledu armády. S projevem na něm vystoupí ministryně obrany Jana Černochová a náčelník generálního štábu Aleš Opata.

V Praze se sejde generalita armády. Pohovoří Černochová
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

Velitelské shromáždění se tradičně bude konat v hlavním sále ministerstva obrany v Praze. Další velitelé se k němu kvůli protipandemickým opatřením připojí z dalších armádních prostor v Praze a v Olomouci.

Vyhodnocovat budou splnění hlavních úkolů, které si armáda stanovila na minulý rok. Mluvit by tak měli o působení v zahraničních misích nebo o účasti na domácích i zahraničních cvičeních, ale i o modernizačních projektech.

Loni například armáda ukončila společně se spojenci dlouholeté působení v Afghánistánu, pokračovala v nasazení v Mali, Pobaltí nebo třeba na Sinaji. Armádní plány ale opět výrazně ovlivnila pandemie konoronaviru. Do boje s ní bylo nasazeno několik tisíc profesionálních vojáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…