V Římě a Miláně proti terorismu protestovaly stovky muslimů

21.11.2015 21:05

Stovky muslimů se dnes zúčastnily dvou manifestací proti terorismu, které se konaly v Římě a Miláně. Informovala o tom agentura AFP. Cílem akcí bylo podle organizátorů vyjádřit solidaritu s oběťmi nedávných atentátů v Paříži a zároveň nesouhlas s pácháním násilí ve jménu islámu.

V Římě a Miláně proti terorismu protestovaly stovky muslimů
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

"Poselství je jasné: Teroristé nesmějí pokračovat v útocích ve jménu muslimů nikde na světě," uvedl Abdellah Redouane, který stojí v čele Islámského kulturního střediska v Římě.

Účastníci demonstrace nesli transparenty s nápisy jako například "Korán je proti násilí", "My nejsme nepřítel", "Islám znamená mír" či "Solidarita s pařížskými oběťmi". Hlavním heslem manifestací bylo "Ne mým jménem", které odkazuje na dřívější akce nejen evropských muslimů odsuzujících teroristické činy spáchané ve jménu jejich víry.

Obě demonstrace ve dvou největších italských městech se konaly za zvýšeného dohledu policie.

"Ne terorismu, ano mešitám," shrnul poselství manifestací Davide Piccardo z asociace zastřešující muslimské organizace v Itálii. Zároveň vyzval k většímu porozumění a otevřenosti vůči umírněnému islámu v Itálii a k "tvrdému zákroku proti znepokojivé islamofobii".

V úterý se bude podobná demonstrace konat i v Benátkách. Spojená je s pohřbem osmadvacetileté obyvatelky města, která je jednou ze 130 obětí pařížských atentátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…