V Rumburku bude policie tvrdá. Hrozí nulovou tolerancí

08.09.2011 22:18

Policie v Rumburku je prý na sociálně nepřizpůsobivé krátká. Začne být tvrdá, inspirovala se cháváním policistů v Litvínově.

V Rumburku bude policie tvrdá. Hrozí nulovou tolerancí
Foto: rumburk.cz
Popisek: Letecký snímek na město Rumburk

Rumburská policie si stěžuje, že je na neukázněné občany krátká: pokuty neplatí a od soudů za opakovanou trestnou činnost odcházejí s úsměvem a pouhou podmínkou. Rumburští proto hledají inspiraci u tvrdých postupů litvínovských kolegů a chtějí jít cestou nulové tolerance.

"Městská policie v Litvínově začala (po problémech s nepřizpůsobivými občany na sídlišti Janov - pozn. red.) monitorovat migraci nepřizpůsobivých občanů, spojila se se sociálkou a dalšími odbory a učinila opatření, kterými nepřizpůsobivé donutila přestat s kriminální činností," prohlásil v rozhovoru pro Týden.cz ředitel městské policie v Rumburku Miroslav Jeřábek.

Sledujeme téma Romové

K Policii ČR bych se nevyjadřoval

A Jak vypadá v Rumburku bezpečnostní situace nyní? "Trestnou činnost si monitoruje Policie ČR, tak k tomu bych se radši nevyjadřoval. A přestupky zůstávají více méně stejné, i když se to trochu snížilo, protože si uvědomují, že je tady teď poměrně dost policistů. A zrovna tady vidím klady té spolupráce při zásahu, když se podaří někoho chytit přímo u trestné činnosti nebo přestupku, protože oni u toho jsou coby dup," vysvětlil Jeřábek.

Sledujeme téma Romové v Rumburku 

Do budoucna hrozí neukázněným spoluobčanům, že městská policie již nebude přivírat oči nad přestupky. "Bavili jsme se o tom, jak postupovali starostové a policie v obci Janov a v Litvínově v roce 2008. Tam vyhlásili program nulové tolerance, kdy městská policie začala monitorovat migraci nepřizpůsobivých občanů, spojila se se sociálkou a dalšími odbory a učinili opatření, kterými nepřizpůsobivé donutili přestat s kriminální činností," zopakoval Jeřábek.

A dodal, že je třeba tuto problematiku řešit komplexně. "Myslím, že to je dobrá cesta, ale nejsem politik, abych to rozhodoval. Je to na radních a na tom, jaké nám naši zákonodárci dají prostředky. Chce to obecné řešení, ne jen ušité speciálně pro Rumburk. Je třeba celkově řešit problematiku zaměstnanosti a začlenění sociálně slabých."

Psali jsme:
Rumburský aktivista se naštval na Nečase: Nejsem radikál, taková urážka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…