V e-aukcích vede Ostrava: Moravská Ostrava a Přívoz teď ušetřily na úklidu 400 tisíc

05.04.2012 13:02

Moravská Ostrava a Přívoz jsou jedním z nejaktivnějších ostravských městských obvodů, které využívají systém sdružených nákupů CENTRES. Napřed soutěžily plyn a elektřinu, pak naftu a posypovou sůl, pustily se i do stavebních zakázek. Nyní dokázaly, že i na úklidových službách se dá touto cestou výrazně ušetřit.

V e-aukcích vede Ostrava:  Moravská Ostrava a Přívoz teď ušetřily na úklidu 400 tisíc
Foto: tan
Popisek: Konference o elektronických aukcích v Senátu

V rámci města Ostravy tento obvod vysoutěžil dodávky plynu a elektřiny, pak zvolil elektronické aukce také například pro nákup nafty či posypové soli. To však nebyla ze strany radních Moravské Ostravy a Přívozu poslední iniciativa. Jako vůbec první z ostravských obvodů se zastupitelé rozhodli zvolit e-aukce také pro projektové služby a stavební zakázky. Příkladem může být Hornická školka a její nové dopravní a dětské hřiště, při jehož realizaci se díky elektronické aukci podařilo ve srovnání s původním projektem ušetřit pět milionů korun.

 Nyní vysoutěžil obvod v rámci systému nižší ceny na úklidové služby. Úřad tak ušetří dalších téměř 400 tisíc korun.

Výrazně nižší ceny na úklidové služby před pár měsíci tak vysoutěžil  i Domov Slunovrat právě v obvodu Ostrava Přívoz. Původní obavy, že nízká cena je známkou nízké kvality poskytovaných služeb, se nakonec ukázaly jako liché. Domov pro seniory ušetřil milion a půl a s poskytovanými službami je i nadále spokojený.

Výhodou pro organizace města Ostrava je, že úspory, kterých v minulém roce dosáhly, jim zůstaly. Organizace tak ušetřené peníze mohly použít tam, kde potřebovaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…