V jednotě je síla, provokatéři nemají šanci! Semelová se rázně pustila do "zabijáckého" NATO, Stropnického a vítačů vojáků USA

27.03.2015 12:00

„Naprosto nechápu ty, kteří buď poníženě skloní hlavy a dělají, co jim USA nařídí, či dokonce jásají nad průjezdem a utíkají americké vojáky vítat. Copak nemají kapku lidské a národní hrdosti?“ Takto přispěla do debaty o průjezdu americké vojenské kolony přes území ČR komunistická poslankyně Marta Semelová. Hra na světového četníka v podání USA prý už stála dost životů.

V jednotě je síla, provokatéři nemají šanci! Semelová se rázně pustila do "zabijáckého" NATO, Stropnického a vítačů vojáků USA
Foto: red
Popisek: Marta Semelová (KSČM)

„Američtí vojáci tady nemají vůbec co dělat. Namísto zklidňování situace a mírového jednání eskalují napětí a ještě to arogantně nazývají „demonstrací síly“. Naprosto nechápu ty, kteří buď poníženě skloní hlavy a dělají, co jim USA nařídí, či dokonce jásají nad průjezdem a utíkají americké vojáky vítat. Copak nemají kapku lidské a národní hrdosti?“ uvedla Semelová v rozhovoru pro stranický tisk Haló noviny.

Komunistická poslankyně míní, že bychom neměli podporovat „vojenský pakt v rozdmýchávání válečného konfliktu a hazardování se světovým mírem“, neboť je to prý naprosto zvrácené. „NATO mělo být dávno zrušeno. Kam přijde, tam se zabíjí. Doplácí na to civilní obyvatelstvo, ženy, děti,“ tvrdí Semelová.

O ministru obrany Martinu Stropnickém, který se za průjezd amerického konvoje postavil, Semelová prohlásila, že zřejmě nechápe smysl názvu Ministerstvo obrany, jelikož prý zaměňuje obranu vlasti za obranu cizích zájmů. „Jeho poklonkování americkým vojákům uráží každého normálního člověka. Odmítám přijímat tezi, že by měl být ve světě a v Evropě nějaký pán. Hra USA na světového četníka, už, myslím, stála dost životů,“ soudí Semelová.

Komunistická strana Čech a Moravy spolupořádá demonstraci proti průjezdu amerického vojenského konvoje přes území ČR, která se uskuteční v sobotu odpoledne na Václavském náměstí. Podle Semelové by mělo jít o široký protest, jenž lze připodobnit k jednotné lidové frontě, která byla ve třicátých letech vytvořena za účelem obrany republiky proti nacistické agresi. „Je nesmírně důležité, aby se nás v sobotu sešlo na Václavském náměstí co nejvíc,“ vyzývá Semelová.

V jednotě je síla, provokatéři nemají šanci

Komunistická poslankyně očekává, že tuto protiválečnou akci budou chtít narušit ti, kteří s průjezdem amerického konvoje souhlasí. Ale to se jim prý nepovede. „Můžeme očekávat, že budou snahy tento společný protest rozdělit, že budou přítomni provokatéři, že přijdou i ti, kteří nad průjezdem jásají, a budou chtít naši společnou protiválečnou akci narušit. Je jim totiž jasná stará známá pravda, že v jednotě je síla, a proto budou dělat všechno možné proto, aby mezi nás vnesli spory. Tyto jejich snahy je třeba jednoznačně odmítnout,“ zdůraznila Semelová.

Lidem, kteří žijí na trase konvoje a chtějí s ním vyjádřit nesouhlas, Semelová radí, aby ho vyjádřili jasně a slušně. „Naši politici i vojáci USA musí po celé trase vidět, že je tady nechceme!“ zakončila rozhovor Semelová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …