V kauze Michalákových jde o prachy, píše doktor Macek. A pokud jde o vládu dobroserů...

30.01.2015 13:13

Bývalý politik ODS Miroslav Macek si dnes ve svých pravidelných glosách na webu viditelny-macek.cz vzal na paškál kauzu českých dětí z Norska nebo nařízení ohledně pití alkoholu pro osoby mladší osmnácti let v barech a restauracích. Zatímco v prvním případě jde podle jeho názoru zkrátka o peníze, ve druhém se projevuje diktatura šiřitelů povinného dobra.

V kauze Michalákových jde o prachy, píše doktor Macek. A pokud jde o vládu dobroserů...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Kauza bratrů Michalákových odebraných české matce norskými úřady stále hýbe českou veřejností a chladným nenechává ani glosátora Macka.

"Čím více informací o norském systému odebírání dětí státem člověk má, tím více a více je přesvědčen, že za vším jsou - jak jinak - prachy. Stovky soukromých firem si z toho v Norsku udělaly dojnou krávu a mají jeden jediný zájem: udržet ten lukrativní kšeft v chodu," píše doktor Macek, který odkazuje např. na vyjádření europoslance Petra Macha (Svobodní), který to vidí hodně podobně.

V klidu Macka nenechává ani záměr ministerstva zdravotnictví pokutovat provozovny prodávající alkoholické nápoje, pakliže nezajistí, aby v jejich prostoru nepopíjeli alkohol osoby mladší osmnácti let. Háček je v tom, že by do těchto prostor nesměly neplnoleté osoby přijít podnapilé ani odjinud. A to je pro provozovatele restaurací, barů, ale také prodejen potravin, problém, neboť by museli nechat "dýchnout do balónku" všechny neplnoleté návštěvníky a hned u vstupu podnapilé vyhodit.

"Nemohu se zbavit silného dojmu, že jsme diktaturu proletariátu vyměnili za diktaturu dobroserů. A další povinnost rodičů, starat se řádně o nezletilé děti, převezmou na svá bedra byrokraté," konstatuje Macek.

  • Celá glosa Miroslava Macka ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…