V každé revoluci jde o ekonomické zájmy, Ukrajina je velký tunel, soudí poslanec Úsvitu

28.02.2014 21:49

Tunelům nejde zabránit. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) by to měl zvěstovat ostatním během své visegradské mise. Navrhuje to poslanec za hnutí Úsvit Augustin Karel Andrle Sylor. Dodává, že po revoluci jde především o ekonomické zájmy. A lidé na Ukrajině budou brzy hodnotit výsledky svržení oligarchistického režimu podle své životní úrovně.

V každé revoluci jde o ekonomické zájmy, Ukrajina je velký tunel, soudí poslanec Úsvitu
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Bývalý poslanec za hnutí Úsvit-NK Augustin Karel Andrle Sylor.

Podle Andrleho má Česko velkou „transformační zkušenost“ s tunely. Ocenil tak hodnocení senátora za TOP 09 Jaromíra Štětiny, který ruské vojenské manévry na Krymu a u hranic s Ukrajinou přirovnal k okupaci Československa v roce 1968.

Zdroje tunelů na Ukrajině jsou. Ohromné

„Momentální chaos na Krymu by nám možná také neměl zastřít oči v jednom. Že po revoluci (i jindy) jde o ekonomické zájmy vždycky v první řadě,“ zdůraznil Andrle a dodal: „A zdroje tunelů na Ukrajině jsou. Ohromné. Větší než u nás. Bez Krymu i s ním, OHROMNÉ.“

Poslanec Andrle soudí, že dosavadní ukrajinská věrchuška – politická špička – o tom věděla své.

Celý text ZDE

Úspěšnost svržení oligarchistického režimu budou lidé posuzovat podle své životní úrovně

„A lidé na Ukrajině budou velmi brzy hodnotit úspěšnost svržení oligarchistického režimu svojí životní úrovní a ekonomickou spravedlností. A krvavost další "oranžové" revoluce si už raději ani nechceme představovat, ne?“ uzavřel Andrle.

I v 68 Sovětská armáda nejprve přistála na Ruzyni a teprve poté k nám vtrhly tanky

Senátor Štětina v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz připomněl, že i v případě okupace Československa v roce 1968 vše začínalo vojenským cvičením. „A to, že teď přistálo na Krymu letadlo s ruskými vojáky, to také připomíná to, co se dělo u nás v šedesátém osmém. Sovětská armáda tehdy nejprve přistála na Ruzyni a teprve poté vtrhly do Československa tanky. Ty scénáře se neustále opakují,“ uvedl.

Doufá přitom, že podobná situace nenastane na východě Ukrajiny. To už by prý znamenalo mezistátní konflikt mezi Ukrajinou a Ruskem.

PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

  • BPP
  • Zemřel 15.4. 2021 po těžké nemoci ve věku nedožitých 75 let

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…