V německém Essenu vyklízejí obchoďák. Hrozí tam prý teroristický útok

11.03.2017 16:45

Policie uzavřela obchodní centrum v Essenu s podezřením na teroristickou hrozbu. S varováním přišly zpravodajské služby. Informuje o tom deník Die Welt.

V německém Essenu vyklízejí obchoďák. Hrozí tam prý teroristický útok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Jeden z největších obchodních domů v celém Německu bude po zbytek dne uzavřen. Policie v Essenu, kde se obchodní dům nachází, vzala vážně varování tajných služeb a do obchodního centra Limbecker Platz už nikoho nepustila. Nákupní centrum přitom běžně navštíví desetitisíce lidí. Varování před teroristickým útokem přišlo v pátek v noci a strážci zákona nic neponechali náhodě. V okolí však běžel život v normálních kolejích.  

Celý článek v němčině naleznete zde

Po uzavření obchodního centra policie prohledala byt v sousedním Oberhausenu. Jeden muž byl odvezen k výslechu. Policejní mluvčí však odmítl prozradit cokoli bližšího s odůvodněním, že probíhá vyšetřování.  

Obyvatelé Essenu mají stále ještě v živé paměti teroristický útok z loňského jara, kdy dva mladí muslimové vhodili výbušninu do sikhské modlitebny, kde zrovna probíhal svatební obřad. V prosinci loňského roku útočníci stanuli před soudem. Jednou z nich bylo teprve šestnáct let. Obžalovaní oznámili, že sikhy považují za nevěřící.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…