V novinách hájí primátora Hudečka: Řekl to nešťastně, ale v podstatě měl pravdu

10.09.2014 11:17

Pražský primátor za TOP 09 Tomáš Hudeček se hned v začátku předvolební kampaně postaral o velký rozruch. Prohlásil totiž, že na evropskou úroveň se Česká republika může dostat pouze podporou metropole a nikoli Brna či dalších měst. V Lidových novinách komentuje zmíněnou událost Petr Pešek a ukazuje na ní sílu a i slabinu pražského primátora.

V novinách hájí primátora Hudečka: Řekl to nešťastně, ale v podstatě měl pravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček vzdává svou kandidaturu na místopředsedu TOP 09

Pražský primátor za TOP 09 Tomáš Hudeček vyvolal bouřlivou reakci a sklidil posměch konkurence za slova vyřčená při startu volební kampaně své strany. Prohlásil, že je na omylu ten, kdo si myslí, že se Česká republika může dostat na evropskou úroveň rozvinutím Brna, Ostravy nebo Krnova. Hudečka za to kritizují jak moravští, tak pražští politici. Podle komentátora Lidových novin Petra Peška šlo o nešťastný výrok.

„Primátor měl možná korektněji říct, že podpora a ekonomický rozvoj Prahy jsou klíčové pro rozvoj celé republiky a ku prospěchu všem jejím oblastem, což nakonec i ve své omluvě na Facebooku uvedl,“ píše komentátor s tím, že jeho unáhlený výrok ukazuje sílu i slabinu primátora Hudečka. Podle autora dokáže být rázný a razantní a na druhé straně je někdy až příliš hrrr.

Miroslav Kalousek jen nevěřícně koukal

Jeho vystoupení na začátku předvolební kampaně podle Peška potvrzuje, že politická ostřílenost je běh na hodně dlouho trať a poukazuje na nevěřícný výraz Miroslava Kalouska, který se objevil na jeho tváři, právě tehdy když Hudeček pronesl sporná slova a jeho stranický kolega stál v tu chvíli za ním.

Primátor si své unáhlení vyjádření uvědomil a podle komentátora se správně za něj také omluvil. Nicméně Pešek souhlasí s tím, že Praha je prostě výjimečná a pro republiku klíčová. „Sama by ale nepřežila,“ uzavřel Pešek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…