V podmáčených pražských parcích stále hrozí nebezpečí

06.06.2013 10:45

Nebezpečí úrazů v podmáčených pražských parcích trvá. Hrozí pád stromů a sesuvy mokré půdy, řekl ČTK po dnešním jednání krizového štábu pověřený primátor Tomáš Hudeček (TOP 09). Zákaz vstupu i nadále platí na zhruba čtyřech desítkách míst.

V podmáčených pražských parcích stále hrozí nebezpečí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alej Hany Benešové

Otevřen je od středy průchod k Planetáriu, který je podle Hudečka bezpečný. "Apeluji na všechny občany, aby tyto zákazy respektovali, protože hrozba smrtelného úrazu je opravdu vysoká," uvedl Hudeček. Pokud někdo z Pražanů či návštěvníků poruší zákaz vstupu do parků, může dostat pokutu až 50.000 korun, právnické osoby až tři miliony korun.

V pondělí usmrtil padající strom mladou ženu v parku v Průhonicích u Prahy, park byl přitom zavřený od nedělního rána.

Dochází i k pádům zdravých stromů

Jak dlouho zákazy potrvají, není jasné. Na mnoha místech nechává Praha odstranit nebezpečné stromy. V uplynulých dnech se kácelo třeba ve Stromovce nebo na Petříně. Lanovka na Petřín by ale mohla být už v pátek částečně zprovozněna, zaznělo na krizovém štábu.

Zákaz vstupu, pobytu a pohybu ve vybraných parcích platí od úterý ráno. Dlouhotrvající deště způsobily plošné a velmi silné podmáčení půdy a lesních porostů. V důsledku toho dochází i v bezvětří k pádům zcela zdravých stromů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…