V řadě měst se dnes bude protestovat proti premiérovi Babišovi

09.04.2018 6:00

V Praze a dalších téměř dvou desítkách měst v Česku se dnes v podvečer sejdou lidé na demonstraci proti premiérovi v demisi Andreji Babišovi (ANO). Předsedu hnutí ANO vnímají organizátoři akce jako hlavní překážku vzniku fungujícího kabinetu. Svolavatelé očekávají účast desetitisíců protestujících, píše ČTK.

V řadě měst se dnes bude protestovat proti premiérovi Babišovi
Foto: Facebook
Popisek: Andrej Babiš na Tenerife

Součástí demonstrací bude podepisování petice nazvané Za slušného premiéra a slušnou vládu. Vyzývá ministerského předsedu k rezignaci a poslance k vyslovení nedůvěry jím případně předložené vládě.

„Andrej Babiš je trestně stíhaný člověk s kontroverzní minulostí spojenou s StB, který za půl roku nedokázal spojit demokratické politické strany a českým občanům zajistit slušnou vládu s důvěrou,“ uvedl předseda spolupořádající iniciativy Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář. Premiér svým lpěním na funkci přihrává podíl na moci komunistům a xenofobním proudům jako SPD, myslí si Minář.

Podle dalšího z organizátorů Lukáše Otevřela je cílem ukázat premiérovi i poslancům, že si občané přejí demokratický kabinet v čele s předsedou schopným být občanům příkladem a inspirací.

Dnešní demonstrace navazují na podobné akce z počátku března, kdy lidé v několika městech žádali odchod komunistického poslance Zdeňka Ondráčka z čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Ondráček posléze z čela komise odstoupil. „Podobně jako v březnu věříme, že síla pokojného občanského protestu povede ke splnění toho, co akce žádá, a nasměruje Česko na cestu k rychlému sestavení slušné vlády,“ uvedl Otevřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…