V rozhlase vystoupila Babišova náměstkyně. Došlo i na Šlachtu

10.08.2016 20:03

Hostem dnešního pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byla náměstkyně ministra financí Andreje Babiše (ANO) pro daně a cla Alena Schillerová. Řeč byla například o bývalém šéfovi Úřadu pro odhalování organizovaného zločinu Robertu Šlachtovi, který má nastoupit na místo náměstka generálního ředitele Celní správy.

V rozhlase vystoupila Babišova náměstkyně. Došlo i na Šlachtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Úvodem Schillerová pohovořila právě o nástupu Roberta Šlachty do funkce. Ten totiž v současné době kritizuje opozice. „Je to plně podle zákona o služebním poměru. Robert Šlachta si požádá o takzvané zpětvzetí do služebního poměru, bude zařazen do pracovního poměru a dostane se do pozice celníka, ze které se může hlásit do výběrového řízení na zástupce generálního ředitele pro pátrání,“ zmínila náměstkyně ministra financí. Robert Šlachta bude pověřen řízením v této funkci 1. září. Plně se funkce ujme až tehdy, vyhraje-li výběrové řízení. Stejným způsobem by podle jejích slov postupovali vždy. 

„Byl osloven, protože jeho dlouhodobé zkušenosti naplňují předpoklady pro výkon této funkce. Tím, že bude pověřen, znamená, že se s touto funkcí seznámí. Následně se tedy přihlásí do výběrového řízení a bude to jeho boj, zda uspěje,“ zmínila Schillerová. Výběrové řízení podle ní běží už dlouho bez jediné přihlášky. „Řada celníků se mohla přihlásit, ale zatím se nepřihlásil vůbec nikdo,“ řekla doslova.

Schillerová se také vyjádřila k současné diskusi ohledně zdanění spropitného v souvislosti se zavedením elektronické evidence tržeb. „Musím se tomu smát. Spropitné s elektronickou evidencí tržeb nijak nesouvisí. To je částka, kterou host dává v restauraci navíc. Ano, stane-li se součástí tržby, bude zaneseno do elektronické evidence tržeb. Zdaňováno by však mělo být již dnes,“ sdělila. Kolik v současné době uniká kvůli dýškám na daních, neví. „Je to ale zcela jistě marginální,“ dodala.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…