V údajné korupční kauze týkající se Olomouce byli obviněni 4 lidé

15.10.2015 10:21

V olomoucké korupční kauze byli obviněni čtyři lidé, u tří z nich je podán návrh na vazbu, řekl dnes ČTK mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták. Podle informací ČTK jde o náměstka ředitele olomouckého krajského policejního ředitelství Karla Kadlece, šéfa tamního odboru hospodářské kriminality Radka Petrůje, obviněn je také vlivný olomoucký podnikatel a blízký přítel Ivana Langra Ivan Kyselý a olomoucký hejtman Jiří Rozbořil z ČSSD.

V údajné korupční kauze týkající se Olomouce byli obviněni 4 lidé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Dva lidé jsou stíháni pro zneužití pravomoci úřední osoby, jeden z nich navíc i pro přijetí úplatku. Třetí osoba je stíhána pro účastenství na zneužití pravomoci úřední osoby. Hejtman je obviněn z podplácení, podle jeho obhájce Petra Konečného s obviněním nesouhlasí a podal si proti němu stížnost. Jako jediný je také stíhán na svobodě.

Podle Hantáka pracovali detektivové ÚOOZ na případu podezření ze zneužívání pravomocí úřední osoby přes rok. Během akce s názvem Vidkun zjistili, že podezřelí se podíleli na ovlivňování některých trestních kauz a únicích informací z trestních spisů, které negativně ovlivňovaly jejich úspěšné vyšetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…