VIDEO A přišli lidé od Wollnera. U Okamury bylo veselo, předseda se nedal

09.10.2021 18:35

Tisková konference ve volebním štábu SPD byla zarámována dvěma menšími střety předsedy Tomia Okamury se štábem 168 hodin.

VIDEO A přišli lidé od Wollnera. U Okamury bylo veselo, předseda se nedal
Foto: Jakub Vosáhlo
Popisek: Tisková konference SPD

Ti na předsedu hnutí čekali již na chodbě před vstupem do sálu. Tomio Okamura neměl zájem s nimi mluvit, neboť mířil na tiskovou konferenci.

Jiří Hynek po tiskové konferenci mezi pracovníky televize žádal, aby se záběry Okamurova příchodu poslaly k odvysílání v Událostech.

Na ní uvedl, že Svoboda a přímá demokracie má přibližně stejný počet voličů jako minule, což vnímá jako závazek. Řadu hlasů jeho hnutí prý odčerpaly různé menší strany, které se snažily jeho úspěch zopakovat a ve finále svými zisky velmi málo pod pět procent této politice spíše uškodili.

Pobavil jej výsledek Pirátů, kteří díky kroužkování v koalici se STAN budou mít dva či tři poslance, a zopakoval, že je přesvědčen o tom, že o vládě bude jednat ANO a SPOLU, a hnutí SPD tak bude jedinou důvěryhodnou opozicí.

Mimo jiné ve svém vystoupení také uvedl, že SPD dala důvěru desetina obyvatel ČR. A to zaujalo Lindu Bartošovou ČT, která při dotazu upozorňovala, že desetinu obyvatel, tedy milion hlasů, SPD rozhodně nedostala.

Okamura vysvětloval, že myslel desetinu z voličů, kteří přišli. Redaktorka ČT trvala na svém, takže mezi oběma proběhlo několik poznámek. Okamura poznamenal, že on ví, že v České televizi jsou pečliví a zodpovědní redaktoři. Vše skončilo úsměvy.

Při odchodu z tiskovky na předsedu SPD opět čekal štáb pořadu České televize. Okamura jim vzkázal, že jdou pozdě, protože teď mluvil na tiskové konferenci. Vše skončilo překřikováním na schodech pražského hotelu DUO. Opět za dohledu Jiřího Hynka.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…