VIDEO Americký deník, který Donald Trump označil za největší zlo, rozjel tuto akci

28.02.2017 16:26

Pravda je dnes důležitější než kdy dřív, hlásá americký deník v nové kampani, jejíž obrysy představil na sociální síti Twitter.

VIDEO Americký deník, který Donald Trump označil za největší zlo, rozjel tuto akci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Deník New York Times se snaží popsat současnou situaci v USA. Národ je prý hodně rozdělen, ale to není všechno. Je také hodně informačně zahlcen. Kdekdo se ohání svou pravdou. Ve veřejném prostoru slyšíme i tvrzení, „pravda je, že alternativní fakta jsou lži“. Jenže to zdaleka není konec.

„Pravda je, že média jsou nečestná,“ tvrdí další skupina občanů. „Pravda je, že musíme chránit své hranice,“ slyšíme ve veřejné debatě. „Pravda je, že jeho uprchlická politika je protimuslimská,“ říkají další lidé na adresu Donalda Trumpa. „Pravda je, že by celebrity raději měly držet pusu,“ zesilují hlas jiní Američané. „Pravda je, že každý smí svobodně říkat své názory,“ oponují jiní. Podobných „pravd“ koluje v dnešní americké společnosti mnoho a není snadné se v tom vyznat.

New York Times dospívá k jednomu jasnému názoru. Poznat, co je pravda, je těžké. A pravda je podle deníku důležitější než kdy dřív.

Není bez zajímavosti, že prezident Donald Trump přivítal v Oválné pracovně novináře serveru Breibart.com a poskytl jim obsáhlý rozhovor. V něm mimo jiné konstatoval, že New York Times vědomě šíří zlé zprávy o něm. Stačí se prý podívat na poslední dva roky, jak deník reagoval na předvolební kampaň a volby samotné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…