VIDEO Běží k pětihvězdičkovému hotelu... Na španělské pláži se přímo mezi opalující se lidi vylodili uprchlíci

27.08.2018 20:15

V neděli v odpoledních hodinách v jižním Španělsku připlul na pobřeží Costa de la Luz člun s padesáti migranty. Jejich vyloďování a následnému rozutečení do okolí šokovaně přihlíželi turisté, kteří právě trávili slunný den na pláži Barrosa. Jde tak o druhý případ během posledního měsíce. Příslušníci španělské gardy informovali, že v pondělí byla již zadržena polovina z migrantů.

VIDEO Běží k pětihvězdičkovému hotelu... Na španělské pláži se přímo mezi opalující se lidi vylodili uprchlíci
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Itálie - migranti

Jeden ze svědků uvedl, že lidé na pláži nevěřili, že se migranti na pláž dostanou, překvapila je i cesta, kterou k útěku posléze zvolili. „Lidé jen koukali a nevěřili, že se jim podaří se dostat na pláž. Tohle není místo pro vylodění člunu. A potom jsme nemohli uvěřit tomu, když se pokoušeli dostat pryč po skalách,“ popsal svědek.

Někteří turisté celou situaci natáčeli a připojili i svůj komentář: „Podívej, jak pádí k hotelu Sancti Petri Melia. Oni jsou na cestě k pětihvězdičkovému hotelu. Podívej, podívej,“ vykřikuje jeden z rekreujících se.

Nyní už polovinu z těchto migrantů, mezi nimiž bylo asi deset dětí, příslušníci španělské gardy zadrželi, devatenáct z nich je nezletilých. Všichni běženci pocházejí z Maroka. Šest dospělých běženců bude okamžitě převezeno do střediska pro uprchlíky, než budou vráceni zpět do své země. „Jejich deportace bude poměrně rychlá,“ uvedl mluvčí. Devatenáct mladistvých běženců se prý dostane do regionálních středisek pro mládež v Andalusii. Zbylé polovině běženců se podařilo uprchnout.

Obdobný případ se v jižním Španělsku odehrál před pár týdny. Na konci července se podařilo člunu se zhruba padesáti běženci ze subsaharské Afriky připlout k pláži, kterou využívají nudisté, nedaleko jihošpanělského města Tarifa. I tady se po vylodění ihned rozutekli. Španělsko se stává hlavním cílem migrantů. Mezinárodní organizace pro migraci uvádí, že sem připlulo letos zhruba jednadvacet tisíc migrantů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…