VIDEO ČT honila Mynáře, až to pěkné nebylo. Vteřina od zranění

19.10.2021 14:24 | Ze sítí

Vratislava Mynáře část českých sociálních sítí už vidí ve vězení a přeje mu peklo či jiné destinace. K dovršení všeho zlého na něj ráno přede dveřmi čekala hned dvojitá návštěva ze 168 hodin. A redaktorské horlivosti tentokrát padl za oběť veřejnoprávní mikrofon.

VIDEO ČT honila Mynáře, až to pěkné nebylo. Vteřina od zranění
Foto: Repro ČT
Popisek: ČT strká Vratislavu Mynářovi mikrofon do auta

Anketa

Schvalujete, že Babišova vláda odpouští DPH na elektřinu?

76%
11%
hlasovalo: 15412 lidí

V minulých 168 hodinách měla redaktorka Zuzana Černá jako svůj vrcholný kousek ranní pronásledování Jiřího Ovčáčka, nyní se i s kolegou Richardem Samkem vypravila k domu ředitele prezidentovy kanceláře.

Důvodem byly pondělní události, kdy Mynář nejprve na tiskové konferenci informoval o zdravotním stavu prezidenta, aby jeho slova o způsobilosti Miloše Zemana k vykonávání úřadu zpochybnil Miloš Vystrčil na základě dopisu z Ústřední vojenské nemocnice.

Mezi odpůrci prezidenta se začaly šířit spekulace o trestním stíhání kancléře, hovořilo se o trestném činu přisvojení pravomoci úřadu.

V úterý ráno na Mynáře před domem čekali redaktoři České televize a přitom se odehrála scéna, o kterou se pořad podělil na své sociální síti. Po zkušenosti s Jiřím Ovčáčkem, který redaktorce prostě popřál dobré ráno, nasedl do auta a odjel, zvolil štáb pořadu Nory Fridrichové agresivnější strategii.

„Proč jste nechal Miloše Zemana podepsat svolání Sněmovny, když jste od lékařů věděl, že není práceschopný,“ spustila redaktorka, hned jak Mynář vyšel z branky. Ten začal vysvětlovat, že vše konzultoval s hradními právníky, kteří v tom neshledali problém.

„Ale vy nám neodpovídáte,“ namítla redaktorka.

Pak je video střiženo do chvíle, kdy kancléř nastupuje do vozu a vysvětluje, že postupuje v souladu s prezidentovou rodinou a redaktorka na něj zvyšuje hlas: „Proč jste neinformoval veřejnost, že pan prezident není práceschopný?“

Mezitím už Vratislav Mynář usedl do vozu a chtěl odjet, ale redaktor Samko mu nacpal do dveří svůj mikrofon. Kancléř se pokusil dveře zavřít a následné charakteristické křupnutí naznačilo, že plastový držák na mikrofon byl nevratně mechanicky poškozen.

„Pardon,“ omluvil se Mynář a Samko dal mikrofon pryč, zatímco jeho kolegyně se stále domáhala odpovědi. Automobil se rozjel a redaktoři zůstali před Mynářovým domem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…