VIDEO Čapi, čapi, čapi, čapi, čapi, Čapí hnízdo. Diskotéka Andreje Babiše

24.03.2016 8:18

Že jsou Češi tvořiví a i z vážné věci si udělají legraci, ukázali již mnohokrát. Naposledy si vzali na paškál ministra financí Andreje Babiše (ANO), který v Poslanecké sněmovně vystoupil s vysvětlením, jak je to s vlastnictvím Farmy Čapí hnízdo.

VIDEO Čapi, čapi, čapi, čapi, čapi, Čapí hnízdo. Diskotéka Andreje Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Anketa

Chcete po včerejším projevu Andreje Babiše na téma Čapího hnízda tohoto politika za premiéra?

71%
29%
hlasovalo: 13481 lidí

Na serveru YouTube se mimo jiné objevilo video s názvem „Disco Babiš – Čapí remix“. Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš je tu vyobrazen v disko brýlích pod barevnou koulí. 

Uživatel Sizabil zároveň sestříhal Babišův projev z Poslanecké sněmovny, kterým se ministr snažil vysvětlit vlastnictví farmy Čapí hnízdo. 

„Dobrý den všem. Vážené dámy a pánové, budu mluvit. Já jsem do politiky nechtěl, vy jste mě zplodili, ODS a zkorumpovaný Kalousek, symbol korupce,“ řekl Babiš a byl napomenut řídící schůze Jaroslavou Jermanovou (ANO).

„Čapí hnízdo, Čapí hnízdo, čapi, čapi, čapi, čapi, čapi... Čapí hnízdo,“ opakovalo se také v remixu spojení, jež vyvolávalo asociaci s vulgárním názvem pro dámské přirození.

„Já nelžu, nekradu, nejdu nikomu na ruku,“ opakuje se následně několikrát. Také je zremixováno spojení, že je miliardář. „Nikdo mě nemůže zkorumpovat,“ podotkl Babiš, který mimo jiné také zdůraznil, že je miliardář a že je pro Česko důležitý.

Na facebookovém profilu TOP 09 se následně objevila vtipná fotografie, v němž Jiří Koubek poukazuje na nejdůležitější teze z Babišova projevu. „1. Začít s Čápem. 2. Pochválit se a ministerstvo (nezapomeň Agrofert). 3. Kritizovat všechno kolem historie. 4. Skončit Čápem,“ konstatuje mimo jiné. Všímá si také Babišova výroku „Nerad to říkám, ale jsem miliardář“ či slovenských slov. Na papíře, který vypadá jako příprava Babiše před projevem, je také zmíněna privatizace, „médija“, nějaký firmy a data z ROP či jména Václava Klause, Zdeňka Bakaly či Karla Janečka z Nadačního fondu proti korupci. „Skončit Čápem. Jakože som o ňom mluvil na začátku a na konci – takže porád,“ zní taktika. 

Vtipem také hýří server Reflex.cz. Darek Šmíd se totiž podělil o Babišovy snímky prostřednictvím aplikace MSQRD. „Andrej Babiš měl říct ve Sněmovně jedinou věc a prokázat tím, že se nedopustil dotačního podvodu. Místo toho řekl asi tisíc úplně jiných věcí. Hrozná nuda. S aplikací MSQRD ale ne tak frustrující,“ poznamenal ke snímkům, na nichž je Babiš v obleku pandy, potápěčských brýlích či s krásnýma velkýma modrýma očima. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…