VIDEO Chtějí plánovaně zničit naši kulturu. Merkel, Brusel a všechny tyhlety svině. Na Václaváku zpíval Ortel a host z Německa vyprávěl, co se tam dnes odehrává

17.09.2016 17:06

V horní části Václavského náměstí v Praze se v sobotu 17. září sešli odpůrci Evropské unie, kteří doufají, že Česko jednou toto uskupení opustí. Ve dvě hodiny odpoledne na náměstí dorazilo několik stovek lidí, kteří si přišli mimo jiné vyslechnout zpěváka Tomáše Ortela s jeho skupinou. V průběhu akce dorazili i odpůrci ze skupiny Antifa, policisté však dokázali oba tábory oddělit.

VIDEO Chtějí plánovaně zničit naši kulturu. Merkel, Brusel a všechny tyhlety svině. Na Václaváku zpíval Ortel a host z Německa vyprávěl, co se tam dnes odehrává
Foto: PL.cz
Popisek: Rozzuřený dav odpůrců německé kancléřky Angely Merkelové

Pod schody Národního muzea v horní části Václavského náměstí se v sobotu odpoledne konala demonstace „Společně za vystoupení z EU“. Slibováni byli „představitelé opozičních stran, hnutí a spolků z jednoho pódia“. Organizátorem byl „Spolek Za naši kulturu a bezpečnou zem“. Avizovaným cílem akce byla „demise protinárodní vlády ČSSD, ANO a KDU- ČSL“.

„Jsme přesvědčeni, že extrémně zneklidnění a nespokojení občané dlouhodobě pozorně vnímají pozici jednotlivých opozičních stran, jejich ochotu povznést se na momentálně nepodstatnou agendu a schopnost soustředit se na to nejdůležitější – na co nejrychlejší vystoupení České republiky z totalitní Evropské unie,“ psali organizátoři v pozvánce.

Hned na začátku akce zazpíval zpěvák Tomáš Ortel, avizovaná hlavní „umělecká“ hvězda celé akce. Tleskalo mu podle odhadu reportéra ParlamentníchListů.cz zhruba tři sta lidí, kterým zazpíval za doprovodu kytary svou píseň „Defenestrace“. „Rovně stůj, naslouchej, nenech mluvit lháře. Pravdu svou v srdci měj, plivni jim do tváře,“ neslo se pod sochou svatého Václava.

Mezi účastníky protiunijní demonstrace došlo i na výkřiky „nic než národ“.

Svědectví z Berlína: Okrádají, znásilňují, soudy s tím nic nedělají

Poté již začaly projevy. „Islám je pedofilní, perverzní, zpátečnická doktrína,“ zaznělo v jednom z nich. Slova mířila ke spodní části Václavského náměstí, kterou si na stejný čas zamluvili organizátoři demonstrace „Solidarita s uprchlíky“. Na akci podle odhadů pozorovatelů dorazilo asi dvacet lidí.

Okolo půl třetí dostal slovo organizátor protiuprchlických akcí  BärGiDa v Berlíně, představený jako Mario. Poděkoval za pozvání do Prahy a hned vyřkl varovná slova. Řada dnešních evropských politiků chce podle jeho názoru zničit národní státy. „Plánují zničení tisícileté evropské kultury. A chtějí k tomu uměle vytvořit podmínky islámskou migrací,“ hřímal Němec, jehož slova překládala jedna z organizátorek protestu.

V Německu prý na uprchlíky všichni doplácejí. „Běženci navíc okrádají poctivé občany, znásilňují je, ohrožují je, děsí je a policie ani tamní soudy s tím nic nedělají,“ křičel dál Němec. „Občanská válka ke tady!“ pokračoval ve slovní kanonádě. „Za to ale nemůže Mario, ale paní Merkel, Brusel a všechny tyhlety svině,“ vzala si slovo sama překladatelka. Náměstím zněl nadšený souhlas.

Žena s mikrofonem se však rozpálila ještě více, když hovořila o evropských politicích, kteří klidně asistují u našeho zničení. „Jaké to jsou kurva hergot plány. To se musím opravdu nasrat nebo co?“ křičela žena ze všech sil.

Přesto však ve chvíli, kdy se Václavským náměstím začali blížit účastníci protidemonstrace, organizátorka protiunijní demonstrace Lucie Hašková do mikrofonu varovala: „Máme informaci, že se k nám blíží pravdoláskaři. Prosím, nereagovat na ně, ať nám policie zbytečně nerozpustí shromáždění.“

Obě skupiny od sebe nakonec oddělili policisté. Policejní mluvčí následně serveru IDNES.cz sdělila, že policisté nakonec vůbec zasahovat nemuseli.

Ke slovu se poté vrátil Berlíňan Mario a vyzýval přítomné k odtržení se od Bruselu. Ale také od Washingtonu. Na Spojených státech také nenechal nit suchou. „Američané zavraždili 30 milionů lidí v celkem 201 konfliktech,“ křičel k lidem. Evropa by se měla začít starat sama o sebe. Lidé by se měli rozhodovat sami za sebe. „Wir sind das Volk! Wir sind das Volk!“

Scheiße Merkel

Po něm si vzal slovo český aktivista žijící v Berlíně Zdeněk. „Merkel muss weg!“ zahájil svůj projev slovy, která lze přeložit jako „Merkelová musí pryč!“. „A já ještě dodám ‚Scheiße Merkel‘,“ zvolal.

Následně předložil výčet všech útoků, k nimž došlo od Silvestra 2015 v Německu, který byl velmi obsáhlý a přihlížející vyprovokoval k provolávání hesla „multi-kulti nechceme“. Následně se omluvil, že už nemá více času na detailní výčet a přešek k hlavnímu tématu, kterým je podle něj stav Evropské unie, ze které se stala totalitní organizace. Projevuje se to podle něj i na chování vůči migrantům v Německu. „Německá vláda rozdává ilegálním imigrantům modré cestovní pasy. Modré cestovní pasy se udělují žadatelům o azyl, aby mohli v rámci EU cestovat, ale oni mají na základě tohoto modrého pasu možnost požádat v jiné zemi EU o azyl,“ rozčiloval se.

Pak připomněl, že imigranti často z Evropy jezdí na dovolené do zemí, odkud prchli a imigračním úředníkům tvrdili, že jim tam hrozí pronásledování a smrt. Zmínil i „kulturu dětských manželských svazků“, kterou prý do Evropy přinášejí muslimové. Zakončil upozorněním, kolik tyto obrovské rodinné klany s několika manželkami čerpají z evropského systému na sociálních dávkách.

Po skončení projevů se účastníci protiunijní demonstrace odebrali na ohlášený pochod ulicemi Prahy na Klárov k Úřadu vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…