VIDEO Další „nedorozumění“ mezi Němci a uprchlíky. Došlo i na kravatu

04.02.2016 9:34

V Německu došlo dle informací zveřejněných britským deníkem The Telegraph k dalšímu incidentu, do kterého se „zcela náhodně“ přimíchali uprchlíci. Nejprve obtěžovali v mnichovském metru jednu ze svých spolucestujících a když se jí zastali dva důchodci, tak je fyzicky napadli.

VIDEO Další „nedorozumění“ mezi Němci a uprchlíky. Došlo i na kravatu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Policie vyvádí uprchlíky z rychlíku v Břeclavi do připravených autobusů

K násilnému útoku došlo uprostřed dne za přítomnosti několika dalších spolucestujících, z nichž jeden z nich, Tom Roth, vše natočil na mobilní telefon a zveřejnil na svém facebooku. Dnes ráno jím natočené video sdílelo již přes 100 000 lidí. V úvodním záběru drží jeden z migrantů muže v důchodovém věku „v kravatě“ a společně se svými kumpány ho zasypávají urážkami. Zasáhnout do konfliktu se snaží další postarší muž. Dle výpovědi Rotha vše vypuklo poté, co jeden z migrantů začal obtěžovat mladou dívku.

„Zeptal se jí, proč mu nechce odpovědět v němčině a ona mu na to odvětila, že se jí přece ptal anglicky. V tu chvíli měl ruku okolo jejích ramen. Její reakce migranty rozčílila a jeden z nich prudce udeřil do skleněného okna. Ostatní muži v metru na něj vykřikli, aby s tím přestal. Rozčílený migrant přistoupil k jednomu z nich, postaršímu muži v důchodovém věku, a výsměšně jej poplácal po hlavě. Muž poté vstal a vykročil k migrantovi, který se otočil a vše další už je natočeno na videu,“ napsal Roth na svém facebooku.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE

Do konfliktu se dle Rotha zapojili další žadatelé o azyl a stáli tak v pěti proti dvěma německým důchodcům. „Celkem přihlíželo vypjaté situaci asi deset až patnáct spolucestujících. Situace se začala vymykat kontrole. Když vlak dorazil do stanice, zavolal jsem proto policii. Oni mi však řekli, že s tím nemohou nic udělat. Cítil jsem potřebu toto video sdílet s ostatními, protože všichni přihlížející z toho byli velmi rozrušeni. Starší dáma mi říkala, že už v noci radši nevychází ze svého domu. Dva pánové zase hovořili o tom, že takto to nemůže jít dál. I já osobně jsem se cítil v Německu před dvěma či třemi lety bezpečnější,“ konstatuje Roth.

Roth dále zmínil, že je mu líto lidí, kteří prchají před utrpením a potřebují pomoc. „Je třeba se však rozhodně postavit násilníkům a lidem, kteří nerespektují naše zákony a zvyklosti. Mnoho z uprchlíků naprosto neuznává ženy, kašlou na naše zákony, policii atd.,“ napsal Roth. Mluvčí mnichovské policie sdělil britskému deníku, že natočené video zobrazuje realitu a v současné době probíhá vyšetřování celého případu. Policie rovněž potvrdila, že na celou událost byla upozorněna v neděli a hodlá vyslechnout autora natočeného videa i další svědky incidentu, aby zjistila, jakým způsobem došlo k eskalaci napětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…