VIDEO Exposlanec jede autem a nadává na Andreje Babiše. Ale vážně ošklivě

19.05.2014 12:12

Exposlanec Věcí veřejných a od roku 2013 lídr strany Republika Otto Chaloupka během jízdy v autě natáčel sám sebe, zatímco hovořil o šéfu hnutí ANO a ministru financí Andreji Babišovi. Pořízené video sdílí na oficiálním profilu strany Republika na serveru YouTube.com pod názvem „O chorém mozku soudruha Babiše".

VIDEO Exposlanec jede autem a nadává na Andreje Babiše. Ale vážně ošklivě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Otto Chaloupka

Exposlanec a nyní předseda strany Republika objíždí Česko v rámci propagační tour. Během jedné z cest autem Otto Chaloupka spustil kritiku na lídra hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše. Pořízené video je ke zhlédnutí na serveru YouTube.com.

První věcí, kterou Chaloupka zmínil, je záměr Babiše zrušit daňové odpočty pro živnostníky. To exposlanec označil za nápad, který může vyjít jedině z „chorého mozku", protože pokud chceme udržet nebo dokonce zvýšit zaměstnanost, tak není možné živnostníkům a podnikatelům ještě zhoršovat už tak nepříznivé podmínky.

Podle Chaloupky hrozí to, že živnostníci při ještě více ztížených podmínkách ukončí svoje podnikání, propustí případné zaměstnance a sami půjdou na úřady práce. Nejenže tedy nebudou platit daně, „pověsí" se na sociální systém. „Jsem zvědavý, jak to pan Babiš, náš soudruh přítel z Východu, odborník na všechno, poctivec do morku kostí, jak to bude potom počítat v té kase, když se do ní nedostane ani to málo, jak říká, co od živnostníků do kasy dostane. A jak v té prázdné kase najde peníze, aby vyplatil ty tisíce podnikatelů, kteří se mu na podnikání za takových podmínek vykašlou zcela logicky," přemítá politik.

Chaloupka překřtil sociální demokracii

Během videa se Chaloupka naváží do ČSSD, když její název záměrně zkomolí na „Českou stranu slaboduché demagogie" či „Českou stranu slaboduchých demagogů". Pokračuje tím, že buď sociální demokracie nebo komunisté, což podle exposlance vyjde nastejno, slibují všem právo na práci a spekuluje, jak to asi dotyční hodlají udělat, neboť si to v praxi nedokáže dost dobře představit.

„Je to roztomilé, já jsem asi nevzdělaný a nerozumím tomu a nedovedu si představit, jak tady tito hrdinové zajistí každému právo na práci. Znamená to asi, že tito géniové přikážou všem ministerstvům a úřadům bez kladení otázek dát práci komukoliv, kdo se dostaví a požádá... Všechno to bude placeno ze státní kasy," ukončuje ironickým konstatováním Chaloupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…