VIDEO Jak jste Babiše ještě neviděli: Listopad 2017, šéfa ANO na ulici doprovází ochranka, když se před ním zjeví zástupci Milionů chvilek pro demokracii

12.06.2019 4:40

Jsou videa, která unikla zájmu široké veřejnosti. Ať už se jednalo o sestříhané projevy demonstrantů na Václavském náměstí či o akci v jihočeské Kytlici, na níž se dostavilo jen pár desítek stoupenců. Ve stejném šuplíku našly ParlamentníListy.cz také video z listopadu 2017, kdy došlo, jak název videa napovídá, k "předání Chvilky pro Andreje Andreji Babišovi". To necelé dva roky staré video přitom k dnešnímu dni neviděly ani čtyři tisíce lidí.

VIDEO Jak jste Babiše ještě neviděli: Listopad 2017, šéfa ANO na ulici doprovází ochranka, když se před ním zjeví zástupci Milionů chvilek pro demokracii
Foto: Repro Youtube
Popisek: Zakladatel Milionu chvilek pro demokracii Mikuláš Minář

„Budete mít plno hejtrů," říká Andrej Babiš dvěma zástupcům Milionů chvilek, kteří se mu ovšem zpočátku nepředstavili. Zjevili se před ním na Národní třídě a požádali o společnou fotografii na mobil. Situace, na kterou dohlíží ochranka, stejně jako tehdejší ministři Pelikán, Brabec nebo Stropnický, pokračuje, aniž by je Babiš jakkoli odmítl nebo snad ignoroval. „Né, dobrý," odpovídá aktivista Mikuláš Minář.

Anketa

Myslíte, že demonstrace ,,Milionu chvilek" svrhnou Babišovu vládu?

5%
95%
hlasovalo: 36613 lidí

Ten posléze vytahuje z klopy saka svého kamaráda jakýsi papír a říká, že reaguje na Babišovu smlouvu s občany. U těchto slov je nutné zapnout titulky, jelikož je jím špatně rozumět. Excelentní ozvučení a drahou aparaturu si zmíněné Miliony chvilek pro demokracii nechaly až na Václavské náměstí.

Minář během doby, kdy Babiš čte zmíněný papír, připomíná, že jejich Výzvu mohou občané podepsat na webové stránce Chvilka pro Andreje. Když jsme se na zmíněnou stránku chtěli podívat letos, neuspěli jsme. „Tento web není dostupný", uvádí jeho správce. V roce 2017 ale zřejmě fungoval. Andrej Babiš si na konci krátkého záznamu dočítá list, poděkuje, zjišťuje kontakt na onu iniciativu a v poklidu odchází.

„Výzva reaguje na předvolební "Smlouvu Andreje Babiše s občany ČR". Žádáme AB, aby plnil, co slíbil. Výzvu jsme 17. 11. ráno předali Andreji Babišovi na Národní třídě poté, co položil věnce u Pamětní desky a dal rozhovory novinářům. K předání výzvy jsme využili Babišovy záliby ve focení se s příznivci – požádali jsme jej o fotografii a pak mu představili naši Výzvu. Řekl, že nám, občanům ČR, na Výzvu odpoví, že "si dáme schůzku", což dosud ještě neučinil," uveřejnily Miliony chvilek jako komentář k popsanému záznamu.

Zajímavé je, že iniciátoři protestů v roce 2017 neblokovali diskutéry, i proto si mnoho z názorů můžete přečíst také v současnosti. Pod posledními videi z demonstrací byla cenzura ze strany Milionů chvilek zavedena a diskutovat například pod setkáním na Václavském náměstí tak nelze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…