VIDEO Janek Ledecký: Korona? Zastavte tu kampaň strachu! Někdo chce vydělat. Je to jinak

14.09.2020 9:24

Do covidové krize přispělo svým názorem už mnoho umělců, ať už na jednu či druhou stranu. Nyní se svou troškou do mlýna přispěl i zpěvák Janek Ledecký. Má za to, že je třeba dupnout na brzdu. Ale ne v životech lidí, ale na brzdu hysterické kampaně, na které dle něho vydělávají farmaceutické společnosti. Teď na testech, brzo na očkování. „Příští rok přijdou vakcíny. Ty také nebudou super spolehlivé, ale zato budou povinné. A když nebudou povinné, tak možná zjistíme, že bez té vakcíny nás nepustí ani ke kamarádům na Slovensko,“ předpověděl a opřel se o čísla.

VIDEO Janek Ledecký: Korona? Zastavte tu kampaň strachu! Někdo chce vydělat. Je to jinak
Foto: Repro Facebook
Popisek: Zpěvák Janek Ledecký

Ledecký v čtyřminutovém videu začal zprávou, že měl koncert v Železném brodě, účast byla hojná a lidé zpívali a tancovali. „Já jsem jim v tom nebránil. Protože si mysllím, že tyhle radostné momenty jsou v téhle podivné době to nejcennější a nesmíme si je nechat vzít,“ mínil zpěvák a skladatel.

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí

A jako důkaz svých slov přidal graf ze serveru Novinky.cz, který ukazuje denní nárůst úmrtí a denní nárůst počtu nakažených. „Jak vidíte, ten denní počet nakažených dostoupal až na 300 tisíc denně.  A teď to důležité. Ta černá křivka, křivka denních úmrtí s covidem. Zdůrazňuji s covidem, protože víte, že třeba Američani do toho počtu házejí i oběti dopravních nehod, které byly po smrti pozitivně testovaní. Ale to důležité je ten vztah těch dvou křivek. Zatímco počet nakažených dramaticky narůstá a stoupá, tak počet úmrtí nevykazuje naštěstí, a to zdůrazňuju, ŽÁDNÝ růst. Za celých těch 6 měsíců.“

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí
„Takže se se mnou možná shodnete, že je nejvyšší čas dupnout na brzdu. Ale ne na tu hospodářskou, společenskou, kulturní, na kterou se tady duplo v březnu, ale dupnout na brzdu té hysterické marketingové kampaně farmaceutických firem, které nás tady bombardují vizemi zhroucení našeho zdravotnictví. A k tomu jako koření přidávají ze světa, obrázky přeplněných márnic, kopání hromadných hrobů, a to vše jenom proto, aby nás vyděsily. Protože dobře vědí, že tohle je největší kšeft v dějinách farmacie,“ tušil motivaci této kampaně Janek Ledecký.

Na čem farmaceutické firmy údajně vydělávají popisoval dále: „Nejdřív testy. Kdy nám řeknou, že nejsou úplně spolehlivé, ale to víte, děláme to v tlaku, za pochodu, v bojových podmínkách. Příští rok přijdou vakcíny. Ty také nebudou super spolehlivé, ale za to budou povinné. A když nebudou povinné, tak možná zjistíme, že bez té vakcíny nás nepustí ani ke kamarádům na Slovensko.“  

„Přestaňte nás strašit,“ vyzval zpěvák. „Přestaňtě nesmyslně testovat lidi bez příznaků. Ta čísla nemají jinou než statistickou hodnotu,“ doplnil a urgoval vládu, aby chránila ty, kdo jsou „svinskou nemocí“ opravdu ohroženi. „Za těch 6 měsíců víte úplně přesně, o koho se jedná. A nás ostatní nechte žít,“ podotkl.

Přidal ještě jeden graf, tentokrát z Evropy. Na kterém vychází jako nejlepší země, co se počtu nových nákaz týče, Švédsko. „Bingo, je to Švédsko. Švédsko, které nesáhlo k žádným drastickým opatřením,“ označil skandinávskou zemi, která dle něho jen vyzvala své občany, aby k sobě byli ohleduplní, aby nemocní zůstali doma, a pokud musí ven, aby nosili roušku. „Není tohle ten recept?“ ptal se řečnicky.

14denní přírůstek ve státech EU

„Jak já říkám, zůstaňte negativní a buďte pozitivní. Mějte se krásně, přeju pevné nervy a dobré zdraví a všechno bude fajn,“ rozloučil se zpěvák a skladatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…