VIDEO Je to venku. Bitka ruského policisty s americkým agentem, která způsobila mezinárodní skandál

08.07.2016 10:01

Washington a Moskva jsou znovu ve při. Může za to bitka ruského policisty s americkým diplomatem. Americká strana tvrdí, že ruský policista, možná příslušník tajných služeb, napadl jednoho z pracovníků ambasády USA v Moskvě a tomu se jen s vypětím všech sil podařilo dostat na ambasádu. Ruská strana incident popisuje jinak. Ruský policista se prý snažil chránit zaměstnance ambasády USA před podezřelým individuem.

VIDEO Je to venku. Bitka ruského policisty s americkým agentem, která způsobila mezinárodní skandál
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Dvouhlavá orlice, znak Ruska

Ruská televize NTV zveřejnila záběry z bitky mezi ruským policistou a údajným pracovníkem ambasády Spojených států v Moskvě. Zatímco americká strana tvrdí, že během incidentu ze 6. června tohoto roku byl napaden jeden z lidí působících na ambasádě, ruská strana oponuje, že se ruský policista snažil zabránit neznámému muži vstoupit na půdu Spojených států, čímž zaměstnance ambasády bránil.

  • VIDEO z incidentu ZDE

Na zveřejněném videu jsou k vidění záběry muže, který vystoupil z taxíku a zřejmě se chystal vejít do budovy náležející Spojeným státům, když tu náhle se na něj vrhl policista a chtěl mu v tom zabránit. K útoku podle ruské strany došlo proto, že muž vystoupivší z taxíku měl na hlavě kuklu a nepředložil doklady. Ruský strážce zákona se proto rozhodl jednat. Pracovník ambasády se ale s vypětím sil vplazil do budovy, takže ruský policista ho musel pustit.

Ruská televize NTV, která má podle ČTK blízko k ruským tajným službám, tvrdí, že napadený muž může být pracovníkem CIA, který se vracel z tajné operace zpět na bezpečnou půdu.

Americká strana si stěžuje, že v posledních dvou letech čelí její diplomaté v Rusku šikaně a útok na jednoho ze zaměstnanců je jen dalším důkazem nepřijatelného chování ruských tajných služeb. Aby Spojené státy daly najevo, že svou stížnost myslí opravdu vážně, americký ministr zahraničí John Kerry vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina, aby provokativní akce zastavil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…