VIDEO Národ v izolaci se baví: Cože? Nepřišly roušky? Zavolejte mi Vojtěcha!

19.03.2020 19:16

Vzpomínáte si na legendární scénku Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse? Internetem se nyní šíří upravená verze, která reaguje na současnou situaci okolo koronaviru. Babiš, Vojtěch, Ovčáček i Zeman, ti všichni v ní mají místo. Legendární věta „Cože? Nepřišly gumičky? A to mi říkáte teď, když jsem nechal udělat nálev?“, se změnila na: „Cože, nepřišly roušky??? A to mi říkáte teď, když jsem řekl, že jich máme dost?“

VIDEO Národ v izolaci se baví: Cože? Nepřišly roušky? Zavolejte mi Vojtěcha!
Foto: repro Youtube
Popisek: Jiří Lábus ve hře Těžký týden referenta Kubrta

Internetem se začala šířit parodie na legendární scénku Jiřího Lábuse a Oldřicha Kaisera z pořadu Možná přijde i kouzelník – Těžký týden referenta Kubrta. Známá scénka, kde Lábus původně řeší, že nepřišly gumičky, byla předělána k současné situaci. Autoři se notně inspirovali hysterickým výlevem Lábuse: „Cože? Nepřišly gumičky? A to mi říkáte teď, když jsem nechal udělat nálev?“

Anketa

Má prof. Roman Prymula, předseda krizového štábu, vaši důvěru?

93%
7%
hlasovalo: 33475 lidí

Scénka začíná hovorem, kdy Lábus zvedne telefon a představí se jako Babiš. „Cože, nepřišly roušky???“ tázal se do telefonu. „A to mi říkáte teď, když jsem řekl, že jich máme dost?“ pokračoval. Tímto narážel na nedostatek roušek, jimiž Česká republika trpí a lidé si musejí vyrábět roušky svépomocí. „Dejte mi Vojtěcha! Vojtěchu, jakto, že nepřišly roušky? Cože? Dejte mi Ovčáčka,“ pokračovala parodie.

„To je Ovčáček? Takže vy už to víte? A co na to Zeman? Že mlčí? No tak to je konec...,“ zakončil Lábus. Tímto nejspíše autor videa narážel na kritiku prezidenta Zemana, jenž se k situaci ohledně koronaviru podle některých novinářů nevyjadřoval, avšak mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček a manželka kancléře Alexandra Mynářová vyvrátili na Facebooku všechny pochyby o stavu prezidenta Miloše Zemana. „Je možné, že v některých médiích jste se o prohlášeních prezidenta republiky vůbec nedočetli – nebudu je jmenovat, ale není chyba prezidenta, když některá média svým čtenářům nezprostředkují slova optimismu, uklidnění a povzbuzení,“ napsala Mynářová. Pan prezident však podle ní i Ovčáčka plní svoji agendu, podepisuje zákony a schází se s vrchními ústavními činiteli, o čemž jsme psali ZDE:

Nakonec prezident Miloš Zeman má dnes mít projev k národu, ovšem netradičně na TV Prima. Za to je některými kritizován, proč se tak nestane na ČT. Podle hradního mluvčího Ovčáčka je to absolutně bezvýznamná otázka. Ale podle komentátora Schmarcze tak Zeman pohrdá občany v době krize. A člen RRTV Vadim Petrov si myslí, že by se Prima měla o prezidenta podělit, i když má Hrad s ČT spory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…