VIDEO „Netlem se na mě jako p*ča! Splašej se mi kladiva!“ Hayato Okamura málem zbit na ulici

07.06.2022 22:30 | Ze sítí

Poslanec Hayato Okamura (KDU-ČSL) se vydal před Poslaneckou sněmovnu diskutovat se skupinou demonstrantů a čelil drsným výhrůžkám a vulgárním urážkám ze strany aktivisty Pavla Zítka. Extrémní situace si všimli i reportér České televize, který upozornil policii; ta později na twitteru oznámila, že se již věcí zabývá.

VIDEO „Netlem se na mě jako p*ča! Splašej se mi kladiva!“ Hayato Okamura málem zbit na ulici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hayato Okamura

Hayato Okamura se rozhodl navštívit skupinu demonstrantů, která se shromáždila na Malostranském náměstí před budovou Sněmovny. Jako ústavní činitel měl zájem s nimi probrat témata, která je pálí.

Nevybíravým způsobem ho ale přivítal známý zastánce Ruska a bojovník proti vakcínám Pavel Zítko. Po internetu koluje videozáznam, jak na poslance slovně tvrdě útočí, a chvílemi se zdá, že nechybí moc, aby ho i fyzicky napadl.

„Netlem se na mě jako p**a, ty vo*e, nebo ti jí fláknu! Čumíte jako k*etén, vo*e,“ řval doslova Zítko na člena dolní komory Parlamentu. Očividně ho velmi vytočily dodávky zbraní na Ukrajinu: „Zbraněmi se žádného míru nedosáhne. Ty vole, to musí být úplnej č**ák,“ útočil slovně dál na proti němu stojícího Hayata Okamuru. K hlasité kritice se přidávali další názorově jemu podobní lidé.

Poslanec vládní strany Hayato Okamura nadávkám pouze mlčky přihlížel a snažil se je přejít s usměvem. Na poznámku, že přišel dobrovolně, Zítko reagoval, že dobrovolně má taky zas odkráčet. „Ať vypadne, nebo se mně splašej kladiva!“ varoval.

Okamura poté ohledně vyzbrojování argumentoval slovy, že každý normální stát má armádu a tedy musí mít zbraně. „No, a my máme bandu ko*otů,“ nebral si aktivista servítky.

Video na svém twitteru sdílel reportér České televize Jakub Szántó, jenž se obrátil na policii s výzvou, aby proti takovému vyhrožování vůči poslanci zakročila.

Na Szántóovu výzvu o dvě hodiny později policie zaregovala s tím, že kriminalisté Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování momentálně vyhodnocují obsah nahrávky a další informace, které jsou v tuto chvíli dostupné.


Znechucení z chování Zítka vyjadřovalo v diskusích nemálo lidí. Ozývaly se názory, že by si Zítko ve svém milovaném Rusku měl zkusit žít, aby viděl, co by následovalo, pokud by takto řval na demokraticky zvolené politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…