VIDEO Odskáčete si to, varuje Miroslav Kalousek občany, kteří to nevidí jako on

06.09.2018 9:54

Vláda Andreje Babiše (ANO) občanům odhalila, jak hodlá příští rok hospodařit s jejich penězi. Exministr financí Miroslav Kalousek její plán totálně rozcupoval. A vyvolal zajímavou reakci. Nahlédněte.

VIDEO Odskáčete si to, varuje Miroslav Kalousek občany, kteří to nevidí jako on
Foto: Karel Sikora
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek na Velehradě

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 natočil video, na kterém se vyjádřil ke státnímu rozpočtu na příští rok, který připravuje vláda Andreje Babiše. Kalousek na tomto rozpočtu nenechal nit suchou. Andrej Babiš jako „řádný hospodář“ hodlá utratí o 353 miliard víc, než v roce 2012. Na tom by ještě nemuselo být nic tragického. Jenže z těchto 353 miliard nepůjde ani koruna na nutnou reformu důchodového systému a nezbytnou reformu zdravotnictví.

Anketa

Věříte Andreji Babišovi, když říká, že nepřipustí příchod ani jednoho nelegálního migranta do ČR?

57%
hlasovalo: 15255 lidí

Na investice půjde 8,6 miliardy, což podle Kalouska není mnoho. Zato na sociální dávky půjde více ne 30 miliard korun a to do toho ještě nezapočítáváme důchody. „N platy státních zaměstnanců půjde astronomických 75 miliard, 90 miliard pak na důchody,“ doplnil ještě Kalousek.

Sečteno a podtrženo, vláda podle Kalouska vůbec neplánuje do budoucna a kašle na investice. Takový rozpočet považuje za neodpovědný a nehodlá s ním souhlasit a už v prvním čltení zákona je připraven předložit zásadní změny.  

Své vyjádření umístil na sociální síť twitter a možná ani nečekal, jaké reakce vyvolá. Jeden z občanů mu totiž sdělil, že ve videu slyší jen množství čísel, která člověku, jenž pracuje za 20 nebo 30 tisíc měsíčně, v podstatě nic neřeknou. Takže vlastně Kalousek toto video nemusel točit. Pokud cílil na intelektuály, tak je prý jiná.

A Kalousek odpověděl otázkou. „Můžete mít pravdu. Problém je, že až se přestane ekonomice dařit, nejvíc to odskáčou ti, kteří tohle nechtějí slyšet. Tak jim to mám říct jak?“ zeptal se.

„Až na to přijdete, vyhrajete volby, a já bych Vám to moc přál,“ dočkal se odpovědi.

V diskusi se však dočetl i kritiky. „Dobrá úvaha, škoda že jste své dobré úvahy v minulosti neuměl uskutečnit. Např. aby všichni, včetně nemluvňat, zaplatili těch cca 130 tisíc dluhu, které za ně nadělaly vlády ODS. Dnes jsme mohli být bez dluhu,“ napsal Kalouskovi jeden z občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…