VIDEO Píčovina, pane Konvičko. Lidé utekli do hospody, brečeli a báli se, nadává košer restauratér Aaron Günsberger

22.08.2016 15:17

Majitel pražské košer restaurace Aaron Günsberger se rozhodl na vlastní pěst doložit, že odpůrci islámu v neděli na Staroměstském náměstí v Praze skutečně vyděsili turisty, když ve hrané scénce začali střílet do vzduchu.

VIDEO Píčovina, pane Konvičko. Lidé utekli do hospody, brečeli a báli se, nadává košer restauratér Aaron Günsberger
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

„Někteří tvrdili, že se nic nestalo a jediní, kteří si z toho dělají srandičky, byli připosraní a připochcaní sluníčka. Tak tady mám týpka, který rozhodně žádný sluníčko není. A rozhodně to není velbloudolovítač,“ uvedl Günsberger ve vlastnoručně natočeném videu údajného svědka včerejší kontroverzní akce protiislámských aktivistů.

Pán potvrdil informaci, která proběhla českými médii. Tedy to, že Martin Konvička s dalšími protiislámskými aktivisty sehranou scénkou, v níž stříleli do vzduchu airsoftovými pistolemi, opravdu vyděsili nic netušící zahraniční turisty. Ti prý v domnění, že se jedná o teroristický útok, v panice prchali z místa činu.

 „Tady prolítli zahrádkou, zničili ji, utekli do hospody, tam si lehli na zem, brečeli a báli se. U mě u směnárny leželi na zemi Francouzi, kteří mi říkali, že už to zažili ve Francii,“ popsal muž s tím, že sice uznává názory Martina Konvičky, ale to, co předvedl v neděli... z toho prý mohl být obrovských průser.

„Fakt je někdy lepší použít mozeček, než vymyslím takovouhle píčovinu,“ připojil svůj názor i Günsberger.

V dalším videu, které v pondělí majitel pražské košer restaurace zveřejnil na svém facebookovém profilu, potvrzuje paniku turistů i provozní restaurace Franze Kafky Lukáš Vantuch. Ten uvádí, že protiislámští bojovníci svou akcí vyvolali u zahraničních návštěvníků davovou psychózu.

Vlna prchajících se dle něho přelila i přes zahrádku restauračního zařízení, kde pracuje, přičemž na útěk se dali i jejich hosté – bez placení. „Byli velice vystresovaní, uplakaní, padali, různě se schovávali,“ popsal Vantuch.

Provozní navíc vyslovil pochybnost, že někdo turistům vysvětlil, že se jedná o pouhé divadlo, nikoliv teroristický útok. „Já být na návštěvě třeba v Bulharsku nebo v jiné zemi EU s dětma a manželkou, kdyby na náměstí přilítl hummer a začali z něho střílet ze samopalu, obávám se, že bych to také pojal jako teroristický útok,“ konstatoval Vantuch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…