VIDEO Pravý sektor přišel Porošenkovi křičet před úřad. A nejen to

14.07.2015 9:24

Zástupci čtyř ukrajinských dobrovolných praporů dorazili do Kyjeva, aby podpořili protestní extremistickou organizaci Pravý sektor, jež již třetí den protestuje v blízkosti budovy prezidentské administrativy v Kyjevě.

VIDEO Pravý sektor přišel Porošenkovi křičet před úřad. A nejen to
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

Demonstranti u budovy postavili polní kuchyně, vybírají peníze na doplnění zásob potravin a zapálili svíčky na památku zabitých v Mukačevu. Tvrdí, že své protesty nezastaví až do odvolání ministra vnitra Arsena Avakova a vedení ministerstva vnitra v Zakarpatské oblasti. 

Podle novináře z televizního kanálu 112 Ukrajina se k akci připojili zástupci dobrovolnických praporů Ajdar, Azov, OUN a Tornado. 
 
Původní text ZDE.
 
Protesty před budovou prezidentské administrativy začaly poté, co v sobotu v Mukačevu zaútočili bojovníci Pravého sektoru v prostorách sportovního oddílu a policie je obklíčila. Při přestřelce byli zabiti tři ozbrojenci a jeden civilista. Podle velitele Pravého sektoru v Zakarpatské oblasti Saška Alexandera na ně policie zahájila palbu bez varování. V celém incidentu figurovali dokonce i dva ukrajinští poslanci a podle všeho i kriminální skupiny pašující cigarety z Ukrajiny do EU. Více si můžete přečíst v analýze ParlamentníchListů.cz ZDE.
 
Bojovníci Pravého sektoru zhruba tři dny před incidentem v Mukačevu obsadili hraniční přechody v Zakarpatské oblasti, aby zabránili pašování. Dle jejich prohlášení na to vláda ani místní orgány nestačí.
 
Šéf Pravého sektoru Dmytro Jaroš vyzval k rezignaci celé vedení mocenských struktur Zakrapatské oblasti i ministra vnitra Arsenije Avakova. Zároveň vyzval ostatní příslušníky Pravého sektoru, aby podpořili své bratry ve spravedlivém boji.
 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…