VIDEO Putin přiznal, jak je to s jeho plány na obnovení Sovětského svazu

21.12.2015 9:52

Ruská státní televize včera odvysílala dlouho očekávaný dokument Světový řád novináře a televizního moderátora Vladimira Solovjova. Hlavní postavou dokumentu je ruský prezident Vladimir Putin, který v obsáhlém rozhovoru se Solovjovem objasňuje své názory na sankce, konflikt v Sýrii a na Ukrajině a další klíčová témata současné mezinárodní politiky.

VIDEO Putin přiznal, jak je to s jeho plány na obnovení Sovětského svazu
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Anketa

Pohoršuje vás reklama pivovaru Bernard s motivem ,,černé dvanáctky"?

3%
hlasovalo: 4734 lidí

V dokumentu vystupují například srbský režisér Emil Kusturica, bývalý šéf MMF Dominique Strauss-Kahn, exprezident Pákistánu Parvíz Mušaraf či zakladatel WikiLeaks Julian Assange. Hlavní pozornost je ovšem tvůrci dokumentu věnována prezidentu Putinovi, který se v rámci rozhovoru mimo jiné vyjadřuje také k událostem na Ukrajině a popírá, že by snad chtěl znovu obnovit Sovětský svaz. „Jsem přesvědčen, že naši západní partneři nepracují ve prospěch Ukrajiny. Jde jim jen o to, aby zabránili obnovení Sovětského svazu. Nikdo z nich bohužel nechce věřit, že o nic takového neusilujeme,“ stěžuje si Putin.

Celý text v angličtině je ZDE.

Ruský prezident se dotkl i tématu sankcí, které byly na Rusko uvaleny Západem v důsledku jeho údajné zodpovědnosti za vyvolání násilí na Ukrajině. „Zájmy evropských zemí se soustředí do oblasti ekonomiky, politiky a boje proti terorismu. Je logické, že je také v jejich zájmu udržovat přátelské vztahy s Ruskem. Ze sankcí si neděláme příliš těžkou hlavu. V současné době vyčkáváme. Jsme připraveni jednat ze všemi. To samé platí v případě konfliktu v Sýrii. Můžeme jednat s prezidentem Asadem a zároveň také se Spojenými státy. Stejně jako se Saúdskou Arábií a dalšími arabskými státy. Ptáte se proč? Protože my své postoje neměníme,“ uvedl ruský prezident.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pro

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…