VIDEO: Techno, spodky a „Žádnou dálnici!“ Hned vedle, u sousedů

09.07.2021 16:21 | Ze sítí

Video ze sousedního Rakouska zatím suverénně přebíjí jakýkoliv bizár, který se doposud objevil v české volební kampani. U stánku tamních Zelených se protestovalo proti dálnici, která má vyrůst v okolí Vídně. Ale jak? Technem, zpěvem a sporým oblečením. A nápisem „Mrdejte spolu, ne planetu“.

VIDEO: Techno, spodky a „Žádnou dálnici!“ Hned vedle, u sousedů
Foto: Repro Facebook
Popisek: Stánek rakouských Zelených s technaři

Současná předvolební kampaň už přinesla ledacos úsměvného. Předsedu ODS Petra Fialu houpajícího se na provaze, poslance Pirátů Jakuba Michálka lovícího lasem korupčníka s taškou plnou peněz z Dostihů a sázek. Svůj díl posměchu sklidil i kamion a jarmark z předvolební kampaně SPD, byť řada marketingově a mediálně zdatných komentátorů má před Okamurovým nápadem respekt a očekává, že bude fungovat.

Zatím snad žádná strana v ČR nelákala voliče a příznivce jako Zelení v Rakousku. Krátké, asi minutové video se objevilo na twitteru. Dva tanečníci a jedna tanečnice na něm křepčí do rytmu techna, jeden jen v čepici, pruhovaných slipech a vestičce. Hudbu jim pouští ze stánku Zelených další muž. Mládež před stánkem tančí také. A celé video končí záběrem na transparent „Fuck each other, not the planet“ (Mrdejte spolu, ne planetu).

Jedná se zřejmě o protest proti stavbě dálnice Lobau u Vídně. Proti této stavbě už protestuje hnutí Greenpeace, které žádá, aby stavbu zatrhl starosta Vídně. Dodejme, že Zelení jsou v současné době vládní stranou v koalici s rakouskými lidovci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…