VIDEO Tohle že stálo 82 milionů? Příšerné, amatéřina. Češi zírají na nový film pro děti

14.08.2018 20:11

Do kin míří nový 3D animovaný britsko-český film Bubeník a princezna, který by měl mít svou premiéru na podzim. Jeho trailer již koluje na českých sociálních sítích a místo nadšení sklízí ostrá slova kritiky. Zklamání přichází především kvůli tomu, že podle mnohých by se grafika pohádky dala přirovnat té z 90. let, což se však údajně nepromítalo na její ceně. Podle filmového serveru IMDb totiž stála téměř 82 milionů.

VIDEO Tohle že stálo 82 milionů? Příšerné, amatéřina. Češi zírají na nový film pro děti
Foto: Archiv
Popisek: peníze, ilustrační foto

Pohádka je inspirována příběhem bratří Grimmů a stojí za ní Alex Pietr, informoval server G.cz. Jednu z postav by měly namluvit také celebrity jako Karel Gott, Jiřina Bohdalová nebo Jakub Kohák. I když má tvůrce animovaného filmu s pohádkou nejspíše vysoké ambice, dílo na většinu těch, kteří jej v krátké upoutávce zhlédli, působí směšně, amatérsky a diváka do kin jen těžko neláká.

Anketa

Je Václav Klaus mladší dobrý politik?

91%
9%
hlasovalo: 14168 lidí

Za nejhorší lidé považují především grafiku a to, jak vysoké byly finanční náklady, které by bylo prý smysluplnější vynaložit uplně na něco jiného. Trailer ukazuje, že nová pohádka se příliš nepovedla. Člověk nemusí být ani velký odborník, aby si hned v prvních vteřinách animace nevybavil přirovnání k nejméně deset let starým počítačovým hrám.

Diskuse k traileru pohádky se rozjela nejen mezi lidmi na sociální síti, ale také například ve facebookové skupině zabývající se profesionální grafikou. „To fakt vypada jak RPGcka z konce tisíciletí,“ napsal ve své reakci diskutující. „Tak to bych ty peníze radši věnoval Stropnickému na opravu zámku,“ poznamenal jeden z komentujících. „To je film? Já už myslel, že nějaká předpotopní počítačová hra z 90. let. Trailer je naprosto příšerný, všechno počínaje od idiotské muziky po úděsný dabing ve špatném slova smyslu amatéřina,“ přidal svůj názor další. Zaznívaly i otázky, jestli spíše nejde o trailer z recese, či zda v porovnání kvality a nákladů nejde spíše o daňový únik.

Lidem navíc přijde vydání filmu tak absurdní, že spekulují, zda jde skutečně o pravý a vážně myšlený projekt. V komentářích se mnohokrát ozývá, že za touhle „srandou“ stojí internetový bavič Kamil Kazma Bartošek. „Za produkcí stojí firma založená loni v listopadu. Za tím prostě musí stát Kazma, je to kazmovina,“ byl přesvědčen nejeden z diskutujících. Kazma si už několikrát vystřelil nejen z české veřejnosti. Oblbnul například organizátory Českého lva, které společně s publikem nechal uvěřit, že sledují světoznámého herce Jima Carreyho.

Často také lidi pobavilo, že čtyři procenta z tržeb filmu připadnou charitě. Podle mnohých názorů se tento charitativní projekt s úspěchem nesetká. „Nejvíc mne berou ta 4 % na charitu. Jako by předpokládali, že to bude mít tak mega obří úspěch, že ta 4 % fakt někoho zachrání,“ napsal pobaveně facebookový uživatel.

Mezi řadou odsuzujících reakcí se ale našla i pozitivní. „Za mě je to skvělý. Konečně něco, co nevypadá úplně stejně přeumělkovaně, naparfémovaně a na první pohled komerčně jako uplně skoro každá animovaná pohádka pro děti od doby Shreka. Rozhodně se těším, co z toho vyleze,“ reagovala uživatelka Facebooku.

Trailer sdíleli i filmový kritik Kamil Fila nebo komik Nikola Džokić, který ovšem poznamenal, že tohle alespoň dokončili. Narážel tak na nikdy nedokončený fantasy projekt Poslední z Aporveru, který se začal dělat v roce 2007, stál asi 240 milionů a dodnes ho nikdo neviděl. Video, které se nejen na sociální síti šíří rychlostí blesku, ma na YouTube.com více než 105 000 zhlédnutí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…