VIDEO Ulice poseté mrtvolami. Masakr. Kyjev zveřejnil otřesné záběry

03.04.2022 9:20 | Ze sítí

Ze záběrů z ukrajinského města Buča, které je jednou z oblastí, v níž se odehrály těžké boje o Kyjev, mrazí. Na sociálních sítích jsou zveřejněna videa zastřelených civilistů, kteří leží v tamních ulicích po ústupu ruské armády. Kyjev masakr nazval novou Srebrenicou.

VIDEO Ulice poseté mrtvolami. Masakr. Kyjev zveřejnil otřesné záběry
Foto: Twitter
Popisek: Mrtví civilisté v ulicích ukrajinského města Buča

Ukrajinské ministerstvo obrany oznámilo, že ukrajinské síly získaly zpět kontrolu nad celou Kyjevskou oblastí. Na internetu jsou videa ukazující, jakou spoušť po sobě zanechala ruská okupační vojska.

Na otřesných záběrech jsou zastřelení civilisté ležící v ulicích. „Ukrajinské město Buča bylo několik týdnů v rukou zvířat. Místní civilisté byli svévolně popravováni, někteří s rukama spoutanýma za zády,“ uvádí ukrajinské ministerstvo obrany k záběrům kličkujících aut ukrajinských vojáků mezi těly obětí v ulicích města. Rusové měli civilisty střílet zezadu do hlavy, píše ukrajinský zdroj.

Do společných hrobů ve městě Buča byly pohřbeny bezmála tři stovky lidí. „Tito lidé nebyli vojáci. Neměli zbraně. Nepředstavovali hrozbu. Ke kolika dalším takovým případům nyní dochází na okupovaných územích?“ napsal v sobotu večer na twitteru poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak.

Později Podoljak vyzval k embargu na ruské energie. „Abychom zničili ruskou ekonomiku a zastavili zabíjení Ukrajinců, je nutné zavést přímé embargo na všechny ruské energetické zdroje, nebo nepřímé embargo, a to uzavřením přístavů pro zboží z Ruska. Nebo nám řekněte: ‚Bojujte do posledního Ukrajince‘,“ vzkázal poradce šéfa kanceláře prezidenta Zelenského.

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …