VIDEO V přístavu se to řezalo kvůli uprchlíkům. Řinčelo sklo, tekla krev a málem došlo i na znásilnění novinářky

01.02.2016 9:50

V jihoanglickém Doveru se v doposud nejdrsnější bitce od počátku migrační krize střetly stovky příznivců a odpůrců uprchlíků. Vzduchem vedle nepublikovatelných vulgarit létaly cihly, řinčelo sklo a někteří účastníci demonstrace byli dokonce ozbrojeni. Policie měla se zpacifikováním davu násilníků plné ruce práce.

VIDEO V přístavu se to řezalo kvůli uprchlíkům. Řinčelo sklo, tekla krev a málem došlo i na znásilnění novinářky
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Přístavní město Dover spojuje s francouzským Calais pravidelná trajektová doprava a právě sem směřuje hlavní příval uprchlíků. Místní obyvatelé a dopravci si dlouhodobě stěžují na problémy, které jim uprchlíci způsobují. Téměř pět tisíc z nich pobývá v uprchlickém táboře „Džungle“ v Calais a denně se desítky z nich snaží za každou cenu dostat do Velké Británie. Zdá se, že v posledních dnech trpělivost odpůrců současné evropské přistěhovalecké politiky přetekla, byť britský deník The Express účastníky protestního shromáždění označuje za příznivce „krajní pravice“.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Podle informací britského deníku byli po násilných nepokojích zatčeni tři demonstranti, u kterých policie zajistila také vystřelovací nůž a další zbraně používané v pouličních bitkách. Policie rovněž hlásí lehčí zranění pěti účastníků střetu, přičemž jeden z dalších si zlomil ruku. Dalších šest násilníků bylo v souvislosti s protesty zatčeno na čerpací stanici v blízkém městě Maidstone. Policie našla mezi útočníky celkem více než dvacet různých zbraní, včetně kladiva. V důsledku házení kamenů a cihel bylo rovněž rozbito několik výkladních skříní a předních skel vozů a autobusů.

Střety mezi levicovými aktivisty a příznivci „krajní pravice“ byly skutečně krvavé, o čemž svědčí publikované fotografie na webu The Express. Krev na tváři je vidět u mnoha bojovně naladěných demonstrantů. Někteří z nich se nechali svými emocemi unést natolik, že vyhrožovali přítomným novinářům. Reportérka rozhlasové stanice LBC si stěžovala na to, že jí bylo vyhrožováno dokonce znásilněním. Protestní pochod se započal v sobotu v jednu hodinu odpoledne u vlakového nádraží v Doveru a zastavil se ve čtvrti Eastern Docks, jen pár desítek metrů od přístavu.

Místní policie musela k uklidnění situace použít donucovacích prostředků a přikročila také ke zjišťování identity některých maskovaných účastníků protestů. Na shromáždění vystoupilo několik vůdců krajně pravicových hnutí. Například Martin Corner z uskupení North West Infidels prohlásil, že on a mnozí další vyslali jasný signál britským úřadům týkající se uprchlíků. „Nechceme, aby přicházeli do naší země, která patří bílým rodilým Britům. Sbalte si své saky paky a vraťte se, odkud jste sem přišli,“ řekl Corner a vybídl dále politiky, aby uzavřeli hranice a začali konečně s deportacemi uprchlíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …